Змагання на швидкість

Картингісти завершують свій сезон. У жовтні відбудеться заключний етап чемпіонату Молдови, і спортсмени проведуть традиційні перегони «Дністровська осінь». Напередодні картингісти клубів «Пілот», «Полігон» та «Форца» вийшли на григоріопольський картодром у рамках 4-го етапу першості Молдови. Попереду їх чекає ще один.


Олександр Трегубчак – висхідна зірка картингу, одразу привернув увагу до змагань. Спортсмену лише 8 років. «Син бере участь у класі «супер-міні», старт досить успішний, Сашко їздить під номером 371, гонка цікава та азартна. Ми розраховуємо хоча б на третє місце, хлопці тут тренуються більше двох років, а в Сашка це лише друга гонка. Працюватимемо поступово», – розповів батько картингіста Іван Трегубчак.

Так і вийшло, Олександр Трегубчак виборов бронзу чемпіонату, а в командному заліку і взагалі вийшов на перше місце.

Додамо, що в Григоріополі працює школа картингу, і швидкісним видом спорту тут захоплюються понад 50 пілотів. Перша група працювала 8 місяців, тепер планують відкрити новий клас картингістів, і для цього потрібні фахівці.

«Поки що ми маємо проблеми з тренерськими кадрами. До того ж, у нас триває будівництво нової споруди, все відбувається своєю чергою: тренуємося, посідаємо призові місця», – розповів директор школи картингу Сергій Піскун.

У рамках 4-го етапу молдавської першості картингісти змагалися в чотирьох класах. Були на цих перегонах і форс-мажорні ситуації. До фінішу дісталися не всі. Денис Гасан – переможець перших двох етапів чемпіонату Молдови. У передфінальному заїзді він зійшов з траси, бо його карт зламався на самому початку перегонів.

«Зламався під час гонки, мабуть, щось трапилося з коробкою передач», – зазначив пілот. На допомогу йому прийшла техпідтримка кишинівської команди й з’ясувала причину – лопнув трос газу. У результаті Денис Гасан у 4-му етапі посів лише 5 місце.

Спортсмен ще має час, щоб виправити ситуацію, адже попереду п’ятий та заключний етап чемпіонату Молдови. Вже 2 жовтня будуть відомі імена нових чемпіонів. До речі, змагання також відбудуться в Григоріополі.


Фото: pixabay.com