Чия рука сильніша

У Малаєштах пройшов третій чемпіонат Придністров’я з армрестлінгу. За медалі боролися 60 спортсменів з ПМР та Молдови. Це були попередні випробування перед важливими міжнародними стартами.


Армрестлінг – вид боротьби на руках між двома учасниками. Під час матчу однойменні руки тих, хто змагається, ставляться на тверду, рівну поверхню, і долоні зчіплюються в замок. Завданням рукоборця є притискання руки супротивника до поверхні. На учасників поєдинку накладається низка тимчасових, технічних і тактичних обмежень. Не будучи олімпійським видом спорту, боротьба на руках все одно дуже популярна в багатьох частинах світу.

Професійний армрестлінг нещодавно з’явився в Придністров’ї. Змагання одразу стало популярним серед молоді та досвідчених спортсменів і навіть у дівчат. До речі, тут вирішує не лише техніка та сила, як у будь-якому спорті, тут важлива тактика, розум та хитрість.

У чемпіонаті республіки взяли участь 60 спортсменів з Молдови та Придністров’я. Ці змагання стали підготовчим етапом до міжнародних стартів. «Дуже представницький турнір, раді, що приїхали хлопці з усієї Молдови, є також спортсмени з Тирасполя, Бендер, Дністровська, Кам’янки. Змагання відбуваються напередодні чемпіонату світу, який відбудеться в жовтні в Туреччині. Наше завдання також підготувати юнаків та дівчат до майбутнього чемпіонату Європи, який планується провести в Кишиневі.

Важливо, щоб вони поборолися зі спортсменами європейського рівня, бо є такі юнаки з Бричан – триразові чемпіони Європи. Нам важливо на їхньому рівні перевірити наш ступінь підготовки, оскільки маємо перспективних молодих і дорослих спортсменів», – повідомив голова федерації армрестлінгу Придністров’я Анатолій Семеренко. «Змагання проводяться на відповідному рівні, є достойні протистояння, гідні співпартнери», – додав суддя змагань, чемпіон світу з армрестлінгу Олег Тудорян.

Підготовка спортсменів відбулася «відмінно», вже у жовтні відбудеться чемпіонат світу в Туреччині. Список учасників ще формується.


Фото з відкритих джерел.