Багатолітня дружба з газетою «Гомін»

Перша Пречиста немов вінчає щедре літо, а на Кам’янщині ще й дає старт низці храмових свят.


Населені пункти району, підхопивши символічну естафету від міста, один за одним відзначають День села. Скрізь і завжди це яскраве свято, на якому демонструють свої таланти артисти та художники, умільці та кулінари, вшановують заслужених земляків і сім’ї, що є для всіх прикладом. Лунають музика і признання в любові до рідного краю та своєї сім’ї. Кружляють хороводи, молдовеняски й танці багатьох інших народів, які в злагоді сусідять упродовж століть.

Нерідко складовою частиною храмових свят стає акція «День передплатника», яку в тандемі організовують співробітники ДУ «Приднестровская газета» і ДУП «Почта Приднестровья». От і в День Кам’янки в самому серці старовинного парку імені П. Х. Вітгенштейна розташувався виїзний передплатний пункт. Кожен учасник свята міг погортати республіканські газети «Приднестровье», «Гомін» і «Адевэрул Нистрян», оцінити широту тем опублікованих матеріалів і вибрати видання до душі. Постійні читачі замислювалися, пригадуючи: на який термін оформлена передплата, чи не пора її продовжити. Прагнучи зробити співпрацю максимально зручною, колективи редакцій і поштові працівники давно відмовилися від рамок, які обмежують передплатну кампанію. Газету можна передплатити на будь-який строк: від місяця до року.

Цією можливістю в Кам’янці скористалися півтора десятка осіб. Деякі подовжували передплату на останній квартал 2022-го, інші вирішили ближче ознайомитися з одним із республіканських видань. Відрадно, що більшість із них зробили вибір на користь газети «Гомін». Серед нових читачів – кам’янчани та жителі сіл Рашків, Северинівка, Хрустова, що приїхали у райцентр на свято. Кожен із них став учасником традиційної безпрограшної лотереї та отримав додатково до цікавого тижневика невеликий приз, корисний у домашньому вжитку.

Серед перших підійшов до виїзного передплатного пункту директор Кам’янської спеціалізованої школи олімпійського резерву Юрій Греков. Поки досвідчена співробітниця пошти Наталія Ташко заповнювала квитанцію, він охоче розповів, що дружба колективу СДЮШОР з газетою «Гомін» триває вже понад 15 років.

«З честю виконуючи місію щодо інформування жителів республіки про всі суспільно-політичні й економічні процеси, що відбуваються в ПМР, видання також приділяє велику увагу пропаганді здорового й активного способу життя, розвитку спортивної інфраструктури в Придністров’ї. Про успіхи фізкультурників, які культивують різні види спорту, регулярно розповідається на тематичній сторінці. Відрадно, що і наша СДЮШОР нерідко потрапляє в центр уваги журналістів «Гомону». За півтора десятиліття плідної співпраці видання розповіло придністровцям про школу та її досягнення, про талановитих тренерів і обдарованих спортсменів, про змагання, організовані на Кам’янщині, та перемоги, завойовані на міжнародному рівні, про те, як ми вдосконалюємо матеріально-технічну базу й прагнемо підкорювати нові вершини», – зазначив Ю. Греков.

У спортшколі газету охоче читають дорослі та діти. Оскільки ж колектив СДЮШОР об’єднує людей різних національностей, то нерідко можна побачити таку картину, як на фото: ті, хто знають українську, перекладають іншим цікаву публікацію.

Таких, до речі, чимало. У нинішньому році «Гомін» неодноразово розповідав про будні й успіхи Кам’янської СДЮШОР: про визнання, якого добилася школа у Федерації легкої атлетики Молдови, про тренера Василя Лисого, удостоєного срібного нагрудного знаку та Листа подяки Європейської федерації, та його вихованця – срібного призера Балканіади Олександра Мазура; про організовані колективом республіканські турніри з метання та бігу, на які охоче приїжджають спортсмени з РМ. Ці публікації розміщуються на стенді, де з ними можуть ознайомиться всі, хто має бажання. До речі, статті дбайливо зберігаються в архіві СДЮШОР і служать для нових поколінь спортсменів прикладом досягнень, до яких потрібно прагнути.


Тетяна ГРИЦЮК.

Фото автора.