Журналістика єднає

Міжнародний день солідарності журналістів відзначили 8 вересня в ДУ «Приднестровская газета».


До установи завітала студентка 4-го курсу кафедри журналістики філологічного факультету ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Дойна Сердюк, яка поділилася своїми враженнями від поїздки до Москви.

Дівчина перемогла в Міжнародному журналістському конкурсі «Герої поверх кордонів». Її спеціальний репортаж «Де народився, там і згодився», героєм якого став Максим Чумак, засновник «PMRLOCALS собирайся, поехали ПМР», став кращим. Головна ідея сюжету: можна розвиватися, досягати успіху, приносити користь і радіти життю вдома, в рідному Придністров’ї і зовсім не обов’язково кудись їхати.

Дойна розповіла, що, крім неї, у складі творчої групи були представники кількох країн: Придністров’я, Азербайджану, Таджикистану, Узбекистану, а нашу республіку представляли журналіст ТСВ Денис Мартиненко та кореспондент газети «Заря Приднестровья» Яна Сакка. «Побували ми з екскурсією і в найстарішому інформагентстві ІТАР-ТАРС, яке бере свій початок із 1925 року. Тільки уявіть собі: ТАРС передає за добу від 350 до 650 повідомлень, відображає весь спектр новин у Росії та світі. Агентство видає понад 100 інформаційних тематичних пакетів, бюлетенів, вісників, довідкових видань. Щодобовий обсяг інформації, що передається, – 300 повноформатних газетних шпальт», – захоплено поділилася досвідом і враженнями Дойна Сердюк. Співробітники державної установи та студенти ПДУ ім. Т. Г. Шевченка уважно слухали молоду колегу, нашу співвітчизницю.

Завершилася зустріч екскурсією в Музей журналістики.


Сергій ЛЕВЧЕНКО.