До ювілею прикордонної служби ПМР

Напередодні 30-річчя створення прикордонної служби нашої республіки в урочистій обстановці було здано в експлуатацію нову будівлю.


В ній дислокуватиметься Слободзейський відділ Прикордонного управління Міністерства державної безпеки ПМР. Захід відбувся за участі Президента Вадима Красносельського.

Звертаючись до особового складу, учасників події та запрошених гостей, Глава держави зазначив: «Без прикордонної служби немає кордону, без кордону немає держави. Саме прикордонна служба зустрічає та проводжає гостей нашої республіки. Тому тут дуже важлива оперативна робота і злагодженість підрозділів, важливі технічні можливості та інтелектуальні здібності з огляду на нові реалії, зовсім інший сучасний рівень. Часи нелегкі. На прикордонну службу покладається подвійна, а то й потрійна відповідальність за охорону наших кордонів, забезпечення миру та безпеки держави. Якщо людина пішла служити до прикордонної служби, вона повинна розуміти, що за нею Батьківщина і відступати нікуди», – сказав Президент.

Свого часу відділ «Слободзея» розташовувався за іншою адресою, в незручному місці. Стара будівля не відповідала сучасним вимогам. Нову ж забезпечили зручною інфраструктурою, створили необхідні умови для несення служби. Протягом двох років особовий склад Прикордонного управління МДБ власноручно виконував будівельні та ремонтні  роботи.

Вадим Красносельський у супроводі міністра державної безпеки Валерія Гебоса, керівництва Прикордонного управління МДБ ПМР, відділу «Слободзея», а також глави районної держадміністрації Василя Тищенка оглянув нові приміщення, цікавився забезпеченням технікою та обладнанням.

Нова будівля оснащена всім необхідним. Тут розташовані адміністративні кабінети, класи для проведення занять, харчоблок та кімната для відпочинку.

За старанну працю міністр державної безпеки Валерій Гебос подякував усім, хто докладав зусиль, щоб облаштувати нове приміщення належним чином. «Незважаючи на те, що вже сьомий місяць ви перебуваєте на посиленому режимі охорони Державного кордону, більшість із вас несе службу добу через добу, ви знайшли час, доклали своїх зусиль для облаштування свого помешкання. Особливі слова подяки від мене особисто та від усіх, хто розуміє, що таке прикордонна служба», – сказав міністр.

Як зазначив начальник Прикордонного управління відомства Сергій Кучерявенко, комфортний побут та безпечні умови несення служби позитивно позначаються на якості роботи та морально-психологічному кліматі в колективі.

Офіцер переконаний, що перебування військових у нормальних побутових умовах під час несення служби створює відповідний настрій. «Особовий склад своїми руками виконував роботи, не маючи навичок професійних будівельників. Роботи виконували у вільний від служби час. Вірю, це сприятиме тому, що люди більш дбайливо ставитимуться до того, що будували самі, старанніше виконуватимуть поставлені завдання, перебуваючи у гарному настрої», – вважає начальник.

Нову адміністративну будівлю освятили за християнськими канонами, в дар прикордонникам піднесли Володимирську ікону Божої Матері.

Нагадаємо, що оновлення інфраструктури силових та правоохоронних відомств республіки – один із пріоритетних напрямів внутрішньої політики, прописаний у Стратегії розвитку Придністров’я.


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото прес-служби Президента.