Президентська інспекція

Глава держави Вадим Красносельський відвідав у Бендерах локації, де ведуться роботи з ремонту та будівництва. Багато уваги приділили мікрорайону «Сєвєрний», звідки й почалася президентська інспекція.


У дитячому садку цього мікрорайону на повний хід розгорнувся ремонт: у дворі мостять плитку, на майданчиках встановлюють навіси та альтанки. «Територія нормальна, озеленювачі теж упорядкують, а щодо місць відпочинку діток, треба встановити додатково пісочниці, гойдалки», – зазначив Вадим Красносельський, оглядаючи зони дитячого дозвілля.

Глава держави оцінив приміщення дитячих груп. На одному поверсі ремонт закінчили, а на другому – все в процесі. До закладу вже завезли нові меблі: стільчики, столи, ліжка. Все особисто перевірив Президент.
Бендерський дитячий садок № 26 відвідують 94 вихованці. Нині сформовані дві молдавські та п’ять російських груп. Ремонтні роботи ведуться без припинення виховного процесу. Кошторис поточного року складає 3,7 млн рублів. Освоєно поки що не всі кошти. До ладу доведено фасад будівлі та територію дошкільного закладу. Двір по периметру замостили тротуарною плиткою, забезпечили вуличне освітлення, встановили навіси на прогулянкових майданчиках, альтанки та огорожу. У поточному році роботи на об’єкті мають бути завершені.

Президентська інспекція продовжилася в школі мікрорайону «Сєвєрний». Там теж ведуться ремонтні роботи: в кухні, їдальні, у спортивній та актовій залах. Президент доручив, щоб із ремонтом не затягувати. Поряд зі школою планують розбити парк, де будуть обладнані дитяче містечко та спорткомплекс. «Треба продовжувати роботи й закінчити їх, використовуючи виділені кошти: розбити на території школи парк, облаштувати міні-стадіон і майданчики для міні-футболу та волейболу. Тобто, зробимо компактний спортивний об’єкт, схожий на ті, що вже є в республіці», – наголосив Вадим Красносельський.

Інспекція продовжилася прогулянкою бендерською набережною. Поки що там усе в руїнах, працює трактор – все у великому ремонті. Поруч будівельники прокладають майбутні тротуари та доріжки, а ще планують установити ротонди. Перголи у вигляді арок уже радують око. Навесні з’являться лавки для відпочинку, гойдалки та сучасні освітлювальні ліхтарі. Глава держави націлив на оперативне проведення робіт і нагадав, що будівельний сезон наближається до завершення. Реконструкція набережної та прилеглого до неї парку продовжиться наступного року.

Президент завершив інспекцію об’єктів у Бендерах візитом до фортеці, де відвідав парк атракціонів. Йому продемонстрували їх у дії.
У фортеці паралельно ведуться роботи з замощення території тротуарною плиткою та огородження локацій. Супутня інфраструктура теж перебуває в стані будівництва, наприклад, ближче до цитаделі в кам’яних конструкціях будуть розміщуватися стаціонарні точки громадського харчування і торгівлі.

Спілкуючись із главою міста, керівництвом історико-рекреаційного об’єкту та представниками підрядних організацій, Вадим Красносельський приділив особливу увагу питанням безпеки майбутніх відвідувачів атракціонів. Обговорили стилістику оформлення, обмінялися думками щодо архітектурно-дизайнерських рішень.
Глава держави також оглянув зведені ближче до цитаделі кам’яні конструкції, в яких розміщуватимуться стаціонарні точки громадського харчування та торгівлі. У цілому, концепція парку передбачає зонування: створення торгового, збройного і карусельного дворів


Леся ПОТОЦЬКА.

Фото прес-служби Президента.