Бізнес-школа Торгово-промислової палати в дії

Торгово-промислова палата Придністров’я (ТПП) 27 вересня організувала zoom-семінар на тему: «Підсумки проведення податкової перевірки. Огляд судової практики щодо податкових спорів».


Захід відбувся в рамках державної цільової програми «Підтримка та розвиток підприємництва в Придністровській Молдавській Республіці на 2019 – 2022 роки».

Бізнес-школа ТПП створена як елемент інфраструктурної підтримки підприємництва в республіці. Її діяльність спрямована на підготовку висококваліфікованих управлінських кадрів. Викладання навчального курсу організоване в Тирасполі, Бендерах та Рибниці.

До викладацької та консультативної діяльності у школі залучаються викладачі провідних освітніх закладів Придністров’я, практикуючі спеціалісти в галузі бухгалтерського обліку, менеджменту, реклами, IT-технологій, консультанти та керівники консалтингових компаній, а також представники бізнес-спільноти. Слухачі мають змогу здобувати глибокі теоретичні знання і практичні навички.

Координатором цього заходу був начальник юридичного управління ТПП ПМР Сергій Несмеянов. У семінарі також взяла участь директор та бізнес-тренер Бізнес-школи Аурелія Салкуцан, а спікером виступив керівник компанії «Челядник і Партнери консалтинг» Василь Челядник.

«Захід попередньо проанонсували по всій республіці. У результаті до семінару підключилося близько 60 слухачів. Поміж них були представники Державного митного комітету, ЗАТ «Бендерський хлібокомбінат», ДУП «Дубоссарська ГЕС», ЗАТ «Кам’янський консервний завод», Державний культурний центр «Палац Республіки», а також інші організації, сільськогосподарські та промислові виробники», – розповів Сергій Несмеянов.

Для доступності та простоти засвоєння матеріалу тригодинну програму семінару розбили на блоки: 1. Правові основи проведення податкових перевірок. 2. Досудовий захист. 3. Огляд судової практики щодо податкових спорів. Судовий захист.

У ході нинішнього тренінгу спікер Василь Челядник чітко роз’яснив заявлені моменти. На додаток у конструктивному і живому спілкуванні був порушений і розтлумачений пласт актуальної на сьогодні інформації, що накопичилася за останні роки.

У процесі онлайн-конференції для слухачів був зроблений професіональний аналіз судово-арбітражної практики з податкових спорів, вони ознайомилися з інформацією про можливості та засоби захисту активів організацій. Слухачі дістали відповіді на свої актуальні запитання в галузі податкового адміністрування. Наприклад: «Що робити, якщо підконтрольна особа не погоджується з висновками контролюючого органу». Тема викликала жвавий інтерес і багато нових запитань від слухачів.

Спікер Василь Челядник, зі свого боку, запропонував обговорення на семінарі такого питання, як пом’якшення відповідальності за не врахування майна на позабалансових рахунках. Воно викликало особливий інтерес через те, що адміністративна відповідальність за таке порушення досить сувора, хоча його наслідки не завдають шкоди для держави.

Експерт тривалий час і плідно співпрацює з ТПП.

«Чудово, що проводяться такі заходи, вони приносять користь суспільству та економічним агентам. Дають можливість стежити за змінами та нововведеннями в законодавстві й допомагати одне одному», – підбив підсумок онлайн-семінару Василь Челядник


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото з вiдкритих джерел.