Вшанування придністровських героїв

Наш народ завжди буде вдячний придністровським захисникам, які відстоювали незалежність ПМР під час воєнної агресії Молдови в 1992 році. 

Минулого року вийшов указ Президента ПМР Вадима Красносельського, згідно з яким громадяни, які зробили особистий внесок у захист і становлення Придністров’я, нагороджуються ювілейною медаллю «25 років відбиття збройної агресії проти Придністров’я».

В актовій залі столичної держадміністрації 20 лютого відбулась урочиста церемонія нагородження мешканців міста цією медаллю. Зі словами вдячності до наших героїв звернувся глава держадміністрації міст Тирасполя і Дністровська Олег Довгопол. «Ми обов’язково повинні пам’ятати 1992 рік. Можливо, Тирасполь потерпів від бойових дій не так сильно, як Бендери, Дубоссари та інші населені пункти, однак тираспольчани одними з перших стали на захист республіки. Сьогодні дуже важливо розповідати молодому поколінню придністровців про ваш героїчний подвиг. Хочу нагадати, що хто не знає своєї історії, не має права на майбутнє. Якби не було наших захисників, то і сьогоднішнього дня також не було б. Велика подяка вам усім», – сказав мер придністровської столиці.

У цей урочистий день медаль отримали 150 наших земляків. Як запевнив один із засновників республіки Володимир Риляков,  «…придністровські захисники служили, служать і служитимуть зміцненню й розвитку ПМР».

Володимир   ДАНИЛОВ.