Демонстрація мужності й ніжності

Традиційно напередодні Дня захисника Вітчизни в нашій республіці відбуваються різноманітні заходи, на яких демонструється сила духу, мужність та воля сильної половини людства. Спортивні змагання, що вимагають серйозної фізичної підготовки, різноманітні виставки з показом техніки та виступи зі зброєю – такі заходи ми звикли бачити в ці дні. Але справжній чоловік вміє показати не тільки силу, а й зворушити своєю творчістю, талантом доторкнутися до душі. Саме тому з минулого року в Тирасполі в переддень цього свята відбувається конкурс «Хвилина слави».

Танці, декламування віршів, пісні та ще багато цікавого й такого незвичного для людей у військовій формі можна було побачити 20 лютого в столичному Культурно-дозвільному центрі «Мир». Організатором заходу стало Міністерство оборони Придністров’я.

«Військовослужбовець повинен розвиватися не тільки фізично, а й творчо. Такі заходи, як сьогодні, а саме «Хвилина слави», я вважаю, духовно збагачують військовослужбовців, дозволяють їм розвивати свої творчі здібності та сприяють згуртуванню колективу», – зазначив міністр оборони Придністров’я  Олег  Обручков.

Взяти участь у конкурсі та показати свої здібності цього року вирішили військовослужбовці, які підготували 34 номери. Вони змагалися у шести номінаціях: вокальній, музичній, хореографічній, поетичній, цирковій та в сценічних виступах.

Показати свої таланти вирішили й вихованці Тираспольського Суворовського училища, які демонстрували номери за різноманітними напрямками. Серед номінантів на звання найкращого виконавця віршів виступав і суворовець 4-го курсу першого взводу Андрій Ганенков. Він вибрав для свого номера вірш, глибокий зміст якого та чудове виконання не залишили байдужими ні глядачів, ні журі.

«Я вибрав для виступу вірш про вовків. Він дуже виразний, дуже сильний, у його зміст потрібно вдуматися, – розповідає Андрій. – Цим виступом я довів собі, що я можу вийти на сцену, що в мене є певний талант і, перш за все, сам отримав від цього задоволення».

Висока конкуренція, бажання стати найкращим та показати всім свій талант надихали учасників конкурсу вигадувати цікаві нестандартні номери. Виконання пісень у поєднанні з грою акторів, складні циркові вправи, ретельна підготовка відповідних костюмів та глибокий зміст, яким був наповнений кожен номер, зробили концерт особливим, показали, як можуть відчувати печаль, любов та радість справжні чоловіки.

Марія  ЛУНІНА.