Заряд бадьорості, позитиву і гарного настрою

На Рибницькому міському стадіоні стартував традиційний щорічний муніципальний етап Республіканського фізкультурно-оздоровчого турніру молодших школярів «Старти надій».

Як відомо, впроваджувати принципи здорового способу життя необхідно з раннього дитинства. Тому у школах нашої республіки, починаючи з молодших класів, приділяється особлива увага заняттям фізичною культурою та спортом. Однією з важливих ланок у цій відповідальній справі є «Старти надій», покликані в спортивно-змагальній формі захопити учнів і мотивувати їх до занять.
За традицією змагання проводяться на початку кожного навчального року. Стартують вони на районному рівні, а потім, у фіналі, переможці муніципальних етапів змагаються у столиці ПМР місті Тирасполі.
Цього року сонячна осіння погода внесла свою позитивну нотку в проведення «Стартів надій». До початку змагань (до 11:00) повітря в Рибниці прогрілося настільки, що не тільки діти, а і їхні викладачі роздягалися.

Нинішній муніципальний етап у Рибниці організували на двох локаціях. Учні шкіл міста змагалися на міському стадіоні, а вихованці зі школи № 10 спільно з командами з району – на своєму стадіоні.
Провідний спеціаліст Рибницького управління народної освіти Олеся Ткачук розповіла, що до програми входять ті види спортивних змагань, підготовка за якими здійснюється в ході реалізації шкільної програми. Цього року діти змагаються зі стрибків у довжину, у спринті на 60 м і в забігах на довгі дистанції, а саме: 300 м – для дівчаток і 400 м – для хлопчиків.
«У турнірі беруть участь учні молодших класів. Діток багато, тому структура змагань побудована так, щоб не було плутанини. Наприклад, спершу на стрибки в довжину вирушають парні номери шкіл, а непарні – на спринт 60 м. Потім команди міняються місцями. Як фінальний етап, усі школярі біжать крос», – уточнила фахівець.

«Дуже добре, що проводяться такі турніри. Після пандемії та чинних заборон діти особливо скучили за такими заходами. Вони з великим завзяттям готувалися до «Стартів надій». З ентузіазмом тренувалися, потім намагалися показати достойні результати на відбіркових шкільних змаганнях.
У підсумку в збірних командах від шкіл сюди, на стадіон, прийшли учасники, які показали кращі результати. Видно, з яким настроєм і задоволенням вони прийшли змагатися. Наша команда, звичайно, буде боротися за перемогу», – поділилася власним настроєм та емоціями своїх учнів педагог МОЗ «Рибницька російська середня загальноосвітня школа № 6 із ліцейськими класами» Галина Луговська-Цисар.
І от уже відомі підсумки.
«Згідно з результатами, на муніципальному етапі Республіканського фізкультурно-оздоровчого турніру молодших школярів «Старти надій» серед команд Рибницького району та міста Рибниці учні з МОЗ «Рибницька російська гімназія № 1» вийшли на перше місце. Вітаємо команду з перемогою! Вона представлятиме місто на фінальному етапі турніру, який відбудеться в Тирасполі 21 жовтня», – відзвітувала за підсумками підрахунків Олеся Валеріївна.
Бажаємо рибницьким школярам-спортсменам удачі на фінальному етапі «Стартів надій»


Олексій РОСТОВЦЕВ.

Фото автора.