Придністровці за збереження чинного миротворчого формату

В історії нашої республіки важливе місце посідають російські миротворці. Саме вони є гарантом миру і безпеки наших громадян. У всіх містах і районах ПМР з 16 жовтня по 30 листопада 2017 року проходив збір підписів на захист нинішнього стану справ.  Висловити свою думку з цього приводу могли жителі Придністров’я віком від 16 років і старші.

У Громадській раді Придністровської Молдавської Республіки 12 лютого підбивалися підсумки акції. Загалом було зібрано понад 85 тисяч підписів.

Про важливість цього заходу представникам ЗМІ розповіла Державний радник Президента ПМР Анна Волкова: «Приводом для нашого заходу стала реакція на дії влади Молдови, яка намагається змінити чинний формат миротворчої операції. Для всіх придністровців російські миротворці є символом миру і стабільності в нашому регіоні. Акція не залишила байдужими тисячі наших громадян різного віку. Це свідчить про спадкоємність поколінь, про ставлення придністровців до російських миротворців, російського солдата. І це – наш вагомий внесок  у розвиток тісних і багатосторонніх відносин з Росією». Анна Захарівна висловила подяку всім, хто брав участь у цій важливій справі.

Народний депутат ПМР Петро Пасат зазначив, що депутати разом із громадськими організаціями республіки залучилися до цієї акції. «Росія виступає гарантом миру на берегах Дністра, тож подяка тим, хто організував підтримку російських миротворців», – зазначив він.

Керівник виконавчого комітету Загальнопридністровського народного форуму Сергій Шерстюк сказав, що наші громадяни з розумінням поставилися до цієї важливої справи, розуміючи важливість збереження чинного миротворчого формату.

За словами голови Громадської Ради Бендер Йосипа Геріса, бендерчани активно залучилися до збору підписів, оскільки місто дуже постраждало від молдовської агресії, а його жителі завжди пам’ятатимуть трагічні події 1992 року.

Усі зібрані підписи зберігатимуться в Центральному державному архіві ПМР, акти з підсумками направлять Президентові ПМР Вадиму Красносельському, голові Уряду Олександру Мартинову і Голові Верховної Ради Олександру Щербі.

Андрій   КРАВЧЕНКО.