Наше співуче місто

Справжнім святом для жителів столиці став караоке-батл. Увечері 14 жовтня в Катерининському парку 20 учасників змагалися в акторській і пісенній майстерності за можливість виграти головний приз заходу – новенький 43-дюймовий телевізор.


День міста є значним і великим святом для республіки. Урочистість завжди проводиться насичено і колоритно. Традиційно до цього свята організовують концерти народних ансамблів, всілякі виставки, церемонії нагороджень заслужених працівників тощо. Цього року список заходів поповнився улюбленим форматом розваги людей різного віку – караоке.

У виконавському конкурсі міг взяти участь всякий охочий. Головними критеріями відбору стали харизматичність, хоча б мінімальний рівень володіння вокалом та безмежне бажання ділитися запальним і хорошим настроєм з публікою.

Після прослуховувань, репетицій і декількох прогонів з ведучим концертна програма до Дня міста була готова. Отже, увечері 14 жовтня в парку зібралося як ніколи багато людей. Усі вони хотіли скоріше побачити й почути співаків, а також проспівати разом з ними рядки улюблених пісень.

Першою учасницею конкурсу стала Вікторія Новомодна. Дівчина виконала всесвітньо відому композицію Майкла Джексона Billie Jean. Її костюм з суворим капелюхом і місячна хода розпалили сцену й задали високий темп іншим виступам.

Слідом за нею на сцену вийшов Едуард Верес. Цього учасника абсолютно не сковував сором. Ось про кого можна було сказати: він народжений для сцени. Та його ще й підбадьорювала дружна й гучна компанія близьких і колег. Підприємець столичного Зеленого ринку виконав пісню Михайла Шуфутинського «Марджанджа», і зробив це чудово.

У караоке-батлі взяли участь не тільки тираспольчани. На свято приїхала Айнур Лаптєва з сонячної Слободзеї. Багато років вона працює лікарем-терапевтом у ЦРЛ. За час своєї великої практики їй вдалося попрацювати також і в Тирасполі. Відтоді вона й полюбила це місто. Учасниця дуже точно вокально виконала композицію під назвою «Безсовісно красива», за що публіка обдарувала її гучними оплесками.

Особливо зворушила всіх пісня Філіпа Кіркорова «Сніг», яку представив на суд народного журі студент медичного факультету Дмитро Зеленюк. Перед виступом хлопець поділився, що мріє успішно закінчити навчання і стати хірургом, а в цей святковий вечір побажав місту і його жителям процвітання.

Найбільш запальними номерами, які зуміли в холодний суботній вечір зігріти публіку, стали виступи Сергія Iванова з піснею «18 мені вже», Олексія Бачу, який зіграв на акордеоні «Нумай, нумай», і Катерини Анашкової з композицією «Посміхайся».

Підтримати дружню атмосферу між учасниками допоміг іскрометний ведучий, який на час наради журі провів між виконавцями своє голосування за кращого караоке-співака. Найбільше голосів набрав студент медичного факультету Сергій, а от 43-дюймовий телевізор виграла Наталія Лаптєва з піснею Стелли Джанні «Я від тебе далеко».

Учасники та глядачі пісенного змагання залишилися задоволені святом. Це й не дивно, адже не кожного дня надається можливість взяти участь у такому масштабному караоке в самому центрі столиці.

Припускаємо, що подібні заходи обов’язково повторяться знову. Тож усім, хто не встиг взяти участь і відчути цю непередавану атмосферу наживо, радимо пильніше стежити за афішами заходів і наступного разу обов’язково відвідати караоке-батл


Олександра ТИМКО.