«Придністровська якість – 2022» у Рибниці

У четвер 13 жовтня експертна комісія на чолі з президентом ТПП ПМР Василем Кожаном відвідала ММЗ.


«Заявки на участь у конкурсі приймалися з 15 серпня до 15 жовтня включно, і надходили переважно в електронному вигляді», – пояснив фахівець ТПП. У рамках цих заявок експертна комісія і прибула в Рибницю.

Флагман придністровської металургії подав заявку в категорії «Непродовольчі товари (продукція виробничо-технічного призначення) в номінацію «Метал, вироби з металу».

Комісію зустрів генеральний директор заводу Сергій Корнєв. Неодноразовий учасник і лауреат конкурсу «Придністровська якість» ММЗ представив цього разу новий вид катанки діаметром 13 міліметрів зі сталі, мікролегованої хромом, яка застосовується для виробництва арматурних пасм.

Експерти оглянули виробництво, в тому числі сортопрокатний цех, де побачили, як із заготовки виробляється катанка. Вони були дуже здивовані, дізнавшись, що на підприємстві існують технології, які дають змогу створити продукт мінімального діаметра, товщина якого сумірна з товщиною людської волосини. Фахівці також побували в заводській лабораторії, обладнаній за останнім словом техніки. Вона дозволяє здійснювати повний контроль якості як сировини, так і виробленої продукції.

На підприємстві, заснованому в 1985 році, на сьогодні працюють понад 2 000 осіб. Це сучасне, високопродуктивне підприємство чорної металургії, яке володіє технологіями світового рівня і виробляє безперервнолиту сталеву заготовку, дрібносортний прокат і катанку з низьковуглецевих та високовуглецевих, низьколегованих сталей за стандартами країн СНД і стандартами провідних країн світу.

Про незмінно високу якість виробленої тут продукції свідчить той факт, що ще в 1995 році «ММЗ» отримав свій перший сертифікат з англійської фірми LRQA (L loyds Register Quality Assurance) на заводську систему якості, що відповідає вимогам міжнародного стандарту ISO 9002 – 94 г., у 1998 та 2001 роках фірма LRQA продовжувала дію сертифіката, а з 2000-го завод щорічно отримує сертифікати схвалення від англійської фірми UK CARES як заводської системи якості, так і випущеної заводом продукції.

На засіданні комісії було зазначено, що підприємство не стоїть на місці, виробництво постійно модернізується шляхом закупівлі та впровадження нового обладнання і застосування нових передових технологій. Співробітники заводу також проходять спеціальні програми підвищення кваліфікації.

Окремим пунктом був зазначений той факт, що соціальні питання перебувають під пильною увагою керівництва. Проводиться пільгова закупівля квартир для фахівців підприємства, працівникам надаються путівки на відпочинок, а батьки, які виховують школярів, отримують матеріальну допомогу. Завод також постійно надає спонсорську допомогу в багатьох соціальних проектах міста і району.

Завдяки грамотному керівництву, наявності високої технічної оснащеності та висококваліфікованому персоналу ВАТ «ММЗ» має солідну міжнародну репутацію


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.