Державтоінспекція ПМР нагадує

Протягом листопада водіям необхідно «перевзути» свій транспортний засіб.


Глибина протектора шини повинна бути не менш як 4 мм. В іншому випадку експлуатація таких шин заборонена. Водіям також дозволено використовувати всесезонні шини з характерним на них позначенням M+S. Автолюбителі, які вважають за краще шиповану гуму, можуть їздити на ній з 1 грудня по 31 березня.

«З кожним тижнем температура повітря знижується, а це означає, що незабаром на дорогах можливе утворення ожеледі. У зимових шин на слизькій дорозі зчеплення краще, ніж у літніх», – підкреслюють у МВС ПМР.

За несвоєчасну зміну покришок правоохоронці дорожнього порядку з 1 грудня притягуватимуть автолюбителів до адміністративної відповідальності.

Також представники ДАІ нагадують, що за кермом під час руху заборонено користуватися мобільними пристроями. З початку року інспектори дорожньо-патрульної служби за такий вид порушення склали 180 адміністративних протоколів. За повторне притягнення до відповідальності передбачено покарання у вигляді штрафу близько 650 рублів ПМР. Зазначено також, що почастішали скарги від громадян на водіїв маршруток, які під час руху користуються телефоном. Така поведінка може стати причиною ДТП, в якій постраждає і водій, і пасажири. Щоб уникнути таких серйозних наслідків, необхідно пристебнутися ременями безпеки до початку руху.

За 9 місяців 2022 року сталося 82 аварії на дорозі. У 42 із них постраждали водії, 33 з яких не були пристебнуті.

За порушення вимог про застосування ременів безпеки також передбачена відповідальність – штраф близько 40 рублів.

Державтоінспектори закликають водіїв не покидати місце ДТП, учасником якої вони є. За таке порушення правил передбачено штраф 920 рублів або позбавлення прав водія на термін до півтора року, чи адмінарешт – до 15 діб. Якщо водій – учасник ДТП зник, страхова компанія може не відшкодувати йому матеріальний збиток


Наталя СИНЯВСЬКА.