Експертна комісія на ТМК

Цього року на участь у конкурсі «Придністровська якість» подано близько 60 заявок від підприємств ПМР. Номінацій багато. У 2021 році їх було 27. Одна з них – «Молочна продукція».


Без молока і молочних продуктів неможливо уявити наш стіл. Дітям не обійтися без молочної каші, дорослим – без ранкового чаю та бутерброда з маслом і сиром, модницям, які хочуть схуднути, – без свіжого кефіру, а закоренілим ласунам – без згущеного молока, йогуртів і морозива. Провідним виробником молочних та кисломолочних продуктів є ВАТ «Тираспольський молочний комбінат» (ТМК). На підприємстві виробляється понад 200 найменувань продукції, яка постійно потрібна і має незмінний попит у жителів нашої країни. Тому 20 жовтня організатори республіканського конкурсу взяли курс на ТМК.

Авторитетну комісію запросили в приміщення, де була представлена вся продукція, вироблена на комбінаті. Начальник виробничої лабораторії Людмила Синькова розповіла: «Ми працюємо за технологіями, які дозволяють виробляти продукцію без додавання різних консервантів, хімікатів і стабілізаторів. Наша продукція хоч і має короткі терміни реалізації, але саме завдяки тому, що вона натуральна, зберігаються всі корисні мікроорганізми, які якраз і є особливо цінними для харчування людини».

Організатор конкурсу від Торгово-промислової палати Ольга Добровольська представила експертів комісії та господарів майданчика. Вона зазначила, що Тираспольський молочний комбінат бере участь у конкурсі дев’ятнадцятий раз, є неодноразовим його лауреатом і демонструє яскраво виражене лідерство у своїй діяльності. «У ювілейному двадцятому конкурсі він братиме участь із двома видами своєї продукції – Російським і Голландським сирами», – уточнила вона.
«Чому ми представили саме цю продукцію? – запитала у присутніх Людмила Синькова, й сама ж відповіла. – Все дуже просто, твердий Російський – популярний вид сиру у придністровців. Він виготовляється тільки з натурального коров’ячого молока за традиційною технологією на новій сирній лінії. Застосування новітніх комбінацій спеціальних заквасок молочнокислих бактерій для сиру надає йому еластичної консистенції та злегка кислуватого пікантного смаку. Не менш популярний у населення і сир Голландський. Його ми виробляємо тільки з молока голштинської корови, яке отримуємо з нашої ж ферми в селі Тернівка Слободзейського району».
Далі експертна комісія попрямувала в цех з виробництва сирів. Заступник директора Володимир Тарасюк розповів експертам про сучасну технологію їх виготовлення: особливу закваску молока, утворення сирного згустку, сироваріння та дозрівання продукту. «Якість сирів, вироблених нашим комбінатом, підтверджують усі необхідні документи: акти, висновки та сертифікати. Причому ми постійно оновлюємо й розширюємо асортимент продукції, яка проходить потім ретельний моніторинг і всебічну перевірку в нашій же виробничій лабораторії. Тому молочні продукти, вироблені у нас, абсолютно безпечні та придатні до вживання. До того ж вони смачні й корисні», – підкреслив Володимир Станіславович. – Їх охоче купують, але ж найсуворіший суддя – споживач».

Від себе підкреслимо: востаннє ТМК ставав переможцем у номінації «Молочні продукти» проекту «Придністровська якість» у 2021 році.
Свіжі, смачні, корисні продукти Тираспольського молочного комбінату завжди можна придбати в його фірмових магазинах «Здоров’я», а також в інших продовольчих магазинах республіки. Магазинів «Здоров’я» сьогодні вісім: сім – у Тирасполі та один – у Бендерах. В одному з таких магазинів при самому комбінаті одна з відвідувачок, що були в торговому залі, сказала: «У наш час дуже важко знайти хороші продукти без консервантів і хімії, тому я вибираю тільки тираспольську продукцію, оскільки впевнена в її якості». Друга з них додала: «Погоджуся з думкою людей, які знають продукцію комбінату не з чуток. Його молочні продукти часом навіть перевершують аналогічні продукти імпортерів»


Iгор ШЕВЧЕНКО.

Фото з вiдкритих джерел.