Вона мотивує до нових звершень

Iнститут державних стипендій Президента функціонує в Придністров’ї з 2001 року. Вони призначаються тим, хто досяг високих результатів у навчальній, науковій або творчій діяльності й веде активну діяльність у суспільному житті.


Державна стипендія Президента ПМР призначається також аспірантам, клінічним ординаторам, студентам державних вишів і середніх навчальних закладів, які навчаються коштом республіканського бюджету (денна форма), а також учням організацій додаткової освіти, які досягли високих результатів у навчальній, науковій, творчій, спортивній і громадській діяльності.

За цей час було видано 1 600 президентських сертифікатів.
У серпні 2022 р. республіканська стипендіальна комісія визначила одержувачів державної стипендії Президента ПМР. Прес-служба Міністерства просвіти повідомила, що вона затвердила 100 кандидатур (за списком їх було 130). Здебільшого це студенти – 85 осіб, з яких 37 студентів вишів і 50 студентів навчальних закладів початкової та середньої професійної освіти. Стипендії також призначили 13 учням закладів додаткової освіти.

Розмір щомісячних виплат протягом навчального року – з 1 вересня по 30 червня варіюється від 40 до 77 РР МЗП залежно від категорії одержувачів, тобто студенти вишів отримуватимуть 747 рублів, студенти, що здобувають середню професійну освіту – 670 рублів, в організаціях додаткової освіти – 388 рублів.
У жовтні в Малому залі Палацу Республіки стипендіатам 2022-2023 навчального року урочисто вручили сертифікати на отримання президентської стипендії. До них із привітанням звернулася міністр просвіти ПМР С. М. Іванишина й побажала їм не зупинятися на досягнутому.
На сайті Міністерства просвіти повідомляється, що від імені всіх стипендіатів зі словами подяки виступила студентка Придністровського коледжу технологій та управління Анастасія Цуркан: «Державна стипендія – це, перш за все, висока оцінка наших зусиль, визнання наших досягнень. Вона мотивує до нових звершень»


Наталія СИНЯВСЬКА.

Фото прес-служби МОЗ.