Логотип до Року АПК

У Міністерстві сільського господарства та природних ресурсів ПМР 1 листопада відбулася урочиста церемонія нагородження переможця та фіналістів конкурсу логотипа до Року агропромислового комплексу, сільських територій та сільського туризму.


Нагадаємо, згідно з указом Президента ПМР від 2 серпня 2023-й у республіці оголошений Роком агропромислового комплексу, сільських територій та сільського туризму.
Стартував конкурс 20 вересня цього року, і в ньому взяли участь 16 громадян різного віку. Творчі роботи приймали до 17 жовтня. Журі розглянуло 15 конкурсних робіт і визначилося з претендентами на призові місця.

На церемонії нагородження зі словами вдячності до учасників заходу звернувся в. о. міністра сільського господарства та природних ресурсів Олег Ділігул: «Від імені міністерства висловлюю подяку за вашу роботу. Мета конкурсу полягала в зображенні в короткій та ємкій формі символів сільськогосподарського виробництва, які виражали б дух та цілі Року АПК. Логотип може бути використаний на банерах, атрибутиці, починаючи з сувенірів і закінчуючи футболками, чашками, але найголовніше – він буде присутнім на офіційних символах Року агропромислового комплексу».

Переможцем конкурсу став web-дизайнер із Тирасполя Станіслав Лук’янов.
Ось що він розповів про свою роботу: «Краї, що огинають колос, візуально височіють над полями, зображують небо та цілісність композиції, об’єднують усі елементи логотипа, наче небесний купол. Смуги в коричневому градієнті зображують нашу родючу землю (в сучасних логотипах так заведено зображувати «ряди» на полях). Колос пшениці – дар життя. Я випробував багато різних варіантів загального огляду колоска, але все ж таки, якщо заплющити очі й подумати про наш рідний край, про доброту нашого народу та щедру землю, такий символ як колос відмінно характеризує настрій та концепцію логотипа загалом. Прапор ПМР у поєднанні з «рядами» на полях чудово вписується в його ідею та логіку. Я задоволений кінцевим результатом своєї роботи й тим, що саме мій логотип супроводжуватиме заходи Року АПК».
Усіх фіналістів конкурсу відзначили дипломами, призовими місцями та грошовими сертифікатами. Всім учасникам Олег Ділігул вручив листи подяки відомства


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото: ecology-pmr.org