Професіоналізм і якість – дві незмінні складові підприємства

З маленької швейної голки розпочинався 30-річний шлях до великого успіху відомої в Придністров’ї торгово-промислової фірми «Iнтерцентр-Люкс».


Урочистості, яким передував огляд розташованої у фойє головного культурного центру столиці виставки досягнень ювілярів, відбувалися у великій залі Палацу Республіки. Серед почесних гостей можна було побачити Олександра Розенберга, Галину Антюфєєву, Світлану Красносельську, а також працівників підприємства і представників громадських організацій.
Лазерне шоу, супроводжуване гучною музикою з барабанним боєм, створювало піднесений настрій. Вже за кілька хвилин увага присутніх була прикута до захопливого документального фільму, в якому за невеликий проміжок часу промайнула вся тридцятилітня історія підприємства.

Глядачам нагадали, що фірма почалася далекого 1992 року з маленького швейного цеху, де як бджілки трудилися 4 швачки, які спромоглися випускати до 300 одиниць швейних виробів на рік. У напівпідвалі житлового будинку вони шили чоловічі штани та сорочки, згодом взялися за виконання замовлення на пошиття військової форми.

Невдовзі розпочалося будівництво сучасного восьмиповерхового виробничого будинку «Інтерцентр-Люкс». До всього, він став справжньою архітектурною окрасою столиці При-дністров’я того часу. Розросталося й виробництво. Ветеран фабрики Людмила Казачонок в інтерв’ю для ЗМІ гордо призналася: «Вирости з підвального приміщення до такого могутнього підприємства – це треба було докласти неабияких зусиль, мудрості, наполегливості, й це вдалося нашому Анатолію Івановичу Дзерновичу, за що ми всі йому дуже вдячні».

За минулі роки маленька швейна фабрика перетворилася на велику компанію. Нині – це сучасний багатогалузевий комплекс європейського типу, володар «Золотої Арки Європи» за високу якість та впровадження новітніх технологій. Фірма «Інтерцентр-Люкс» виробляє чоловічий та жіночий пуховий одяг: пальто, куртки тощо. У її складі – швейно-трикотажний, сільськогосподарський, тваринницький комплекси та торговельна мережа, представлена фірмовими магазинами «Люкс» у всіх містах Придністров’я. Фірма є одним із великих платників податків нашої держави. За програмою дуальної освіти вона підготувала для економіки республіки 70 спеціалістів.
Асортимент продукції можна побачити на виставках проекту «Купуй придністровське». Фірма також щороку стає лауреатом конкурсів «Придністровська якість», здобуваючи за свою активність високі нагороди Торгово-промислової палати ПМР: «Тріумф» та диплом «Гордість Республіки» – за внесок у розвиток економіки Придністров’я.
Про все це розповідали зі сцени й Анатолій Іванович із дружиною та вірним помічником Марією Іванівною, і заступник голови ВР Галина Антюфєєва, і Голова Уряду Олександр Розенберг. Він вручив працівникам підприємства державні нагороди, а самому підприємству – Орден Пошани.

Свою продукцію швейні фабрики фірми постачають на ринки Європи, Америки та Росії – всього понад 300 активним покупцям у всьому світі. Обсяг власного виробництва придністровської марки досяг 4 млн виробів.

За 30 років внутрішні інвестиції засновників підприємства «Інтерцентр-Люкс» у фонди розвитку виробництва склали понад 14 млн доларів. Обидві швейні фабрики (в Тирасполі та Дубоссарах) оснащені сучасним високопродуктивним обладнанням вітчизняних та іноземних фірм-виробників, таких як: «JUKI», «YAMATO», «BROTHER», «PFAFF», «GYGLI» тощо. Планом перспективного розвитку передбачено подальше переозброєння і технологічне оснащення виробництва.

Анатолій Іванович разом із сином Владом, випускником одного з університетів Англії, розробили та впровадили у виробництво нову лінію одягу на пуху під власною фамільною торговою маркою «Madzerini». За сином як наступником головне – контроль за розробкою нових колекцій одягу, продажами, роботою дизайн-бюро, розташованого в столиці світової моди – італійському Мілані, керівництво головним логістичним центром у РФ.

До 30-річного ювілею «Інтерцентр-Люкс» підготував нову ексклюзивну колекцію верхнього одягу «Зима 2022-2023». Її можна придбати у фірмових магазинах торгової мережі «Люкс» по всій республіці. Фірма-ювілярка співпрацює з такими відомими брендами, як Prada, Armani, Moncler, Burberry, Peuterey, CalvinKlein. Усі вони високо цінують придністровську якість виробів. За кордоном одяг наших виробників продається набагато дорожче, ніж на місцевому ринку.
Понад 20 % прибутку фірма виділяє на благодійні цілі. Допомога надається державним підприємствам, бюджетним і громадським організаціям, благодійним фондам, сільським та міським адміністраціям, дитячим і дорослим установам соціального патронату, незаможним сім’ям, ветеранам війни, праці та Збройних сил, захисникам Придністров’я, монастирям і храмам, закладам культури, навчальним закладам, творчим колективам тощо. Упродовж бага-
тьох років з особистої ініціативи засновника фірми її колектив шефствує над школою-інтернатом для глухих дітей у Тирасполі. Турбота про людей – те, що зігріває Анатолію Дзерновичу душу, викликає відчуття власної потрібності людям. Кожне його слово викликало шалені оплески працівників фірми, й у цьому проявлялися їхня повага й любов до свого керівника.
Урочистий ювілейний захід супроводжувався демонстрацією новинок модного одягу для дітей і дорослих, а також музичними композиціями, танцювальними номерами й піснями у виконанні місцевих артистів


Iрина МАСЛОВА.

Фото прес-служби Уряду.