Професіоналізм викладача – гарантія успіху учня

Досліджуючи якість надання освітніх послуг на просторах нашої республіки, комісія конкурсу «Придністровська якість» відвідала «Центр мов і перекладів SMART».


Нагадаємо, що «Smart» – це найбільший ліцензований мовний центр у Придністров’ї. Він був заснований групою педагогів-однодумців у 2016 році. Головним поштовхом для цього стало бажання передавати якісніші знання в царині вивчення мов, зробити процес навчання захопливим і доступним.

Спираючись на багаторічний досвід провідних університетів світу і сучасні інтернет-технології, викладачі центру вибрали для себе кращі методики навчання, які допомагають створювати на заняттях мовне середовище і розвивають множинні аспекти мов, що вивчаються.

Виконавчий директор Тетяна Сакович вже не вперше приймає комісію «Придністровської якості» у стінах свого освітнього закладу. З приємних новинок можна зазначити відкриття філії в Бендерах. Це стало можливим завдяки участі центру в проекті, що реалізується Торгово-промисловою палатою, «Бізнес-наставництво 3 – старт для молоді».

Освітній простір в обох центрах створює приємну і привабливу атмосферу, яка налаштовує до навчання. Є тут і тематичні кабінети, наприклад, New York. У ньому займаються вивченням англійської. У загальній зоні відпочинку можна почитати книги, погортати журнали й навіть покрутити глобус, фантазуючи про вивчення ще однієї мови.

«Smart» відповідає міжнародним стандартам навчання і має ліцензію Міністерства просвіти ПМР на ведення освітньої діяльності. До того ж надає послугу з професійного перекладу з 12 мов.

«Ви знаєте, криза допомагає розвитку. Спираючись на досвід і освіту, ми відкрили бюро перекладів, і тільки потім виник мовний напрям. Почали з викладання англійської та німецької мови, потім додалась французька, румунська, а кілька років тому до них приєдналася іспанська з італійською. Новинкою 2022 року стала китайська мова. Наразі ми завершуємо всі підготовчі роботи для цього заходу», – поділилася Тетяна Сергіївна.

Команда викладачів – це ліцензовані перекладачі та педагоги з вищою освітою. Під контролем перебуває і постійне підвищення кваліфікації. За словами керівника установи, без цього нікуди. Для підняття рівня викладання російської мови як іноземної нині 6 педагогів центру беруть участь в онлайн навчанні від відомої російської приватної компанії «Златоуст».

Уроки з такими професіоналами виходять найцікавішими та продуктивними. Головна родзинка – у викладанні мов практично без використання російської, а також у постійному спілкуванні вчителя і студентів на різні теми залежно від рівня підготовки.

Досягти бажаного рівня мови стає можливим завдяки зануренню в культурне середовище і поступове ускладнення матеріалів. Близько 75 програм навчання враховують розвиток навичок читання, письма, граматики, говоріння та аудіювання.

За весь час діяльності залишилися задоволені центром понад 1 500 клієнтів. Сертифікати, які видають по закінченні навчання, відповідають визнаному в усьому світі стандарту CEFR. Тому сюди здебільшого звертаються ті, хто готується до навчання чи роботи за кордоном.

«Центр мов і перекладів Smart» демонструє високу якість у сфері надання приватних освітніх послуг і є для інших подібних установ прикладом правильної масштабованості й розвитку


Олександра ТИМКО.

Фото із сайту центру мов та перекладів «СМАРТ».