Досягнення придністровської ветеринарії

Експертна комісія республіканського конкурсу «Придністровська якість» продовжує відвідувати підприємства республіки.


До участі у престижному конкурсі залучаються і нові підприємства. Так, 31 серпня, у День ветеринарного працівника, в селі Суклея Слободзейського району відкрилася ветеринарна клініка «ТираВет», яка є новою частиною структури столичного медичного центру «ТираМед». Вона є учасником конкурсу в номінації «Ветеринарні послуги».

Під час відвідування ветеринарного закладу 25 жовтня фахівці ознайомилися з його роботою. За словами генерального директора медустанови Андрія Панасюка, ветеринарні лікарі надають клієнтам усі види необхідних послуг. «Важливим напрямком діяльності є діагностика. Завдяки спеціальній лабораторії ми маємо можливість робити всі необхідні аналізи. Це дає змогу лікарям правильно поставити діагноз. У нашому розпорядженні є й апарат ультразвукового дослідження хворих тварин. Хірургічне лікування – також важливий напрямок нашої діяльності», – почав він свою розповідь.

Начальник ветеринарної служби клініки Катерина Козицька розповіла, що ветеринари ретельно обстежують кожного чотирилапого пацієнта. На сьогодні у штаті працюють чотири лікарі. Нагадаємо, що фахівців такого рівня в ПМР готують у столичному Аграрно-технологічному коледжі ім. М. В. Фрунзе.

Андрій Панасюк зазначив, що кваліфіковані фахівці – на вагу золота, а тому приділяється велика увага підвищенню кваліфікації співробітників. «Ефект від цього є. Він може не виявитися відразу, але в перспективі обов’язково. Лікування не може бути чарівним – таблетку дав, і тварина побігла. Свіжі знання дають можливість упроваджувати нові методи лікування, підвищувати його якість, знижувати ризик ускладнень. Тому економити на навчанні не можна», – продовжив Андрій Володимирович.

У ветеринарному закладі можна зробити й необхідні щеплення, придбати ліки та вітаміни. «Будь-який власник рано чи пізно стикається з питанням естетичного вигляду своїх підопічних, – сказала Катерина Козицька. – Ми надаємо грумінг-послуги. Це комплекс заходів з догляду за тваринами. Причому сюди входить не тільки стрижка шерсті, а також обрізання кігтів, обробка очей і вух, чистка зубів, санація анальних залоз тощо. Низка процедур, що мають суто естетичний характер, теж надзвичайно популярна: татуаж, манікюр, прикраса стразами, фарбування шерсті, креативні стрижки тощо».

Ветеринари приймають не тільки кімнатних домашніх тварин, а і велику рогату худобу.

Клініка працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 19:00, у суботу з 9:00 до 15:00. Власники з тваринами приїжджають з Тирасполя, Бендер та інших населених пунктів. Ще однією важливою послугою, яка набула широкого попиту, є виїзд до клієнта. «Ваш улюбленець захворів, а у вас немає можливості самостійно привезти його до медиків? Довіртеся нам!», – запропонував гендиректор.

Він підкреслив популярність цієї медустанови у населення республіки, якість послуг та гнучка цінова політика якої дадуть змогу конкурувати з аналогічними ветеринарними медзакладами навіть сусідніх держав. Для постійних відвідувачів «ТираВет» передбачає систему знижок.

Представник Торгово-промислової палати Ольга Добровольська в інтерв’ю кореспондента підкреслила важливість прилучення нових учасників до конкурсу «Придністровська якість». «Це перший учасник у номінацію «Ветеринарні послуги». Сподіваємося, що заявки надійдуть і від інших ветеринарних установ», – висловила надію експерт


Олександр ЗАЙЧУК.

Фото автора.