Футбольний фестиваль «Разом з футболом»

Організатором події виступила республіканська громадська організація «Федерація футболу Придністров’я» за підтримки Державної служби зі спорту та Міністерства просвіти ПМР.


За словами члена виконкому Федерації футболу ПМР Юрія Ковтуна, мета заходу – формування здорового способу життя в покоління республіки, що підростає. Він розповів, що впродовж року спортивна організація провела низку різних заходів з метою залучення юних громадян республіки до регулярних занять найпопулярнішим видом спорту в усьому світі.

Учасниками футбольного фестивалю стали 40 дітей віком від 10 до 12 років – хлопчики та дівчатка, які приїхали з України та навчаються в загальноосвітніх закладах Тирасполя та Бендер.

На початку заходу представники спортивної спільноти «Fitness Mafia» організували розминку для хлопців та дівчат. Вони з великим ентузіазмом виконували всі вправи.

Потім інструктори залучили дітей до роботи з футбольним м’ячем. Юрій Ковтун відзначив важливість таких вправ: «Досягти успіху в будь-якому виді спорту можна лише за допомогою тренування, і футбол не є винятком. Необхідно регулярно виконувати вправи з м’ячем, щоб довести важливі навички до автоматизму. До того ж, досвідчений тренер знає, що заняття мають бути цікавими для дитини, і він повинен відчувати, що в нього справді щось виходить. Тому для першого тренування краще вибирати простіші вправи, а вже після цього давати юному гравцеві складніші завдання. Так у нього формуватиметься впевненість у власних силах. Якщо ваша дитина захопилася футболом, підтримайте її.

Не всі стануть великими футболістами, але навички гри точно згодяться в житті. Дитина стане фізично міцнішою, зосередженою, навчиться взаємодіяти з іншими людьми».

Юні спортсмени мали також можливість зіграти у футбол. Напевно, нічого не викликає таких бурхливих емоцій, як красиво забитий гол або вдала гра воротаря, який не дав супернику забити м’яч у ворота.

Завершальною частиною футбольного фестивалю була церемонія нагородження. Президент Федерації футболу ПМР, радник Президента ПМР Павло Прокудін вручив учасникам дипломи та пам’ятні подарунки. Він побажав усім нових успіхів на футбольних майданчиках, миру та злагоди.

Спортивний функціонер підкреслив, що футбол є найбільш доступним та захопливим видом спорту, який підходить практично кожній дитині.

У свою чергу, хлопці та дівчатка висловили вдячність організаторам за цікаву футбольну програму


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото автора.