І дозвілля, й екскурс в історію

Фінальний етап серії квестів «Видатні люди Росії» відбувся в Катерининському парку Тирасполя. Команди змагалися в умінні швидко розв’язувати завдання на логічне мислення та згадувати історичні події. Цікаво, в кого ж це вийшло краще?


У республіці для молоді досить часто організовують і пропонують залучитися до участі в освітньо-розважальних заходах. Такі цікаві формати, як конкурси, вікторини та інтелектуальні змагання, юнаки й дівчата зустрічають на ура.

Оскільки є такий позитивний і оптимістичний відгук, контактний центр ПДУ із взаємодії з Росспівробітництвом вирішив запропонувати для цієї аудиторії історичний квест.
До речі, він став уже третім, що завершив серію аналогічних заходів. Перший присвятили Петру  I з нагоди великого ювілею, а другий – поетам Срібного віку російської літератури. Фінальну гру організатори приурочили до Дня народної єдності та Всесвітнього дня молоді.
У ній взяли участь 6 команд: «Волонтери Придністров’я», «Волонтери Перемоги», «Молодіжне Оновлення», збірна ПДУ, Молодіжна виборча комісія та екоактивісти.

Локацією для проведення знову обрали Катерининський парк. Це місце давно сподобалося всім городянам та гостям столиці. Тут дійсно ніколи не стихає музика свят та фестивалів.
На майданчику, що розташувався за пам’ятником О. Суворову, розмістили шість станцій. На кожній із них команди зустрічав волонтер із завданням. Слід зазначити, що учасники розв’язували їх не на швидкість. Найголовнішим критерієм організатори визначили правильність відповідей, чіткість формулювання та грамотне занесення всього цього в маршрутний лист.

Проте учасники прагнули якнайшвидше розгадати всі головоломки. Тому переміщалися парком жваво, намагаючись обігнати суперників.
Підготовлені питання стосувалися видатних російських співвітчизників. Насамперед таких особистостей, як Мінін та Пожарський. З історичних подій торкнулися Бородінської битви та дещо ближчої до нашого часу Сталінградської битви.
Як думаєте, що простіше, співвідносити озброєння з родами військ чи вставити пропущене слово у назві пам’ятника, чи дати відповідь на зашифровану семафорною азбукою загадку?
Ви здивуєтеся, але для молодих людей це не склало великих труднощів. Однак продовжити відомий вислів Наполеона, прокласти шлях через мости нехай на історичній карті та розв’язати логічне завдання виявилося дещо складніше. Тут учасникам довелося добряче поламати голову.

«Головна мета всього цього заходу – цікаво організувати й корисно провести час, зарядитися позитивними емоціями, дізнатися щось нове та перевірити вже наявні знання», – зазначив головний спеціаліст, експерт представництва Росспівробітництва в Молдові Артем Науменков.
Упродовж двох годин усі команди справилися з завданнями та здали їх на перевірку. За підсумками історичної подорожі призером виявилася команда збірної ПДУ. Друге місце посіли новачки сезону – об’єднання екоактивістів. Третє місце залишилося за Молодіжною виборчою комісією.

Лідерам гри вручили потужні та компактні пауербанки з фірмовим логотипом центру. Решті подарували свіжі видання книг всесвітньо відомих російських письменників та поетів, таких як
Ф. Достоєвський та І. Крилов.
Подібні квести практикуватимуть і надалі. Взяти в них участь можна всім охочим, незалежно від місця навчання чи роботи. Тому слідкуйте за новинами та якнайшвидше вирушайте у свою подорож з історії


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.