Добро повертається сторицею

Найбільше спортивне об’єднання в Придністров’ї – «Fitness Mafia» – під проводом свого засновника Віталія Кожокару просуває фізичну культуру в маси. Головні досягнення, зроблені ним для громадян республіки, – незліченні благодійні соціальні проекти та фітнес-зали на будь-який бюджет.

 Свій бізнес можна розвивати по-різному, а успіху швидше досягне той, хто вміє віддавати та вкладати, хто несе особисту місію. У Віталія Кожокару вона є. Він разом зі своїми однодумцями прагне зробити спорт привабливим і доступним для всіх громадян.

У 2022 році «Fitness Mafia» наважилася взяти участь у конкурсі «Придністровська якість» у категорії надання послуг і продемонструвати один зі своїх фітнес-центрів «Реформа».

Під егідою цього спортивного об’єднання функціонують п’ять тренажерних залів, усі вони мають різну назву та концепцію. Наприклад, «Здорова сім’я» та «Фітнес-центр у Ювілейному» належать до бюджетного класу, а «Vip Lady Gym» та «Реформа» – до преміальної групи. Останній ми відвідали разом з експертною комісією з метою оцінки якості обслуговування та зручності.

Керівник руху провів докладну екскурсію по всій установі. Починаючи зі входу, помічаєш, що тут усе спрямовано на взаємодію з людьми. У холі спортзалу гостей зустрічають широкі стенди з фотографіями задоволених клієнтів, спортивно-масових свят та стікери-побажання.

За стійкою реєстрації відвідувачів вітає тренер-адміністратор. Він фіксує на спеціальних картках термін дії абонементів. До речі, для студентів, пенсіонерів, членів сім’ї та медичних працівників пропонуються знижки. Також прямо на місці можна придбати спеціальне харчування та спортивний одяг з фірмовим логотипом об’єднання.

У фітнес-центрі «Реформа» все передбачено для зручності клієнтів: роздягальні з великою кількістю шафок, великі дзеркала, на тлі яких можна зробити фотографії на згадку, душова та масажний кабінет.

«Серце» будь-якого тренажерного залу – це його професійне обладнання та інвентар. Щодо цього, тут усе в повному порядку. На кожному з тренажерів є інструкція з застосування. Якщо щось незрозуміло, завжди можна звернутися за допомогою до чергового тренера.

Існує певний стереотип про те, що подібні заклади відвідують лише професійні спортсмени, бодібілдери чи юнаки певної статури. Однак це величезна помилка. Наприклад, відвідувач може працювати лише з власною вагою і не набирати великої м’язової маси.

Фахівці фітнес-центру також проводять тренування з дітьми та групою клієнтів старшого віку. Спортивне товариство «Fitness Mafia» понад п’ять років реалізує соціальні благодійні проекти й позитивно зарекомендувало себе в очах громадян та керівництва Придністров’я.

Вправи зарядки та розминки в парку «Побєда», безкоштовні заняття для дітей та літніх людей на території футбольного поля біля школи № 18 на Балці, виїзний захід у центрі Слободзеї – все це та багато іншого вплинуло на формування позитивного ставлення людей до культури спорту.

Віталій Кожокару зізнається, що після таких заходів люди сповнені глибокої вдячності, бо головне – відкинути сором’язливість і стати на шлях до заповітної мети: здорового тіла і духу. Вони приносять подарунки, записуються в зали, розповідають друзям та сусідам про те, що є такі хлопці з Fitness mafia, які люблять ділитися своїм професійним досвідом та позитивним настроєм.

Ми не сумніваємося, що експерти конкурсу «Придністровська якість – 2022» оцінять роботу фітнес-центру «Реформа» і присудять їм нагороду, як свідчення про високий рівень надання послуг у цій галузі.


Марина СОВА

Фото автора