З дитинства вчать, як берегти природу

У Бендерах підбили підсумки конкурсу малюнків «Людина. Земля. Природа», присвяченого Дню працівника сільського господарства та переробної промисловості. Його учасники – вихованці міського дитячого будинку.

 Захід організувало територіальне Бендерське управління сільського господарства, природних ресурсів та екології Мінсільгоспприроди. Щороку в листопаді воно проводить низку заходів, присвячених нашій екології. Цього разу все відбувалося за планом: їх теж підготували й провели. Частину заходів присвятили міжнародному Дню домашніх тварин.

На базі Центральної дитячої бібліотеки з 3 до 30 листопада працюватиме екологічна виставка «Сторінки книг ведуть нас у світ природи». У рамках експозиції Бендерське управління сільського господарства, природних ресурсів та екології безплатно передало в дар Центральній бібліотеці літературу екологічної спрямованості.

«У бібліотеці, паралельно з виставкою, організували тематичний конкурс-вікторину «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». До участі в ній залучилися близько 20 вихованців дитячого будинку м. Бендер від 7 до 14 років. Бібліотекарі підготували цікаву відео-вікторину. З екрану лунали запитання, а діти на них відповідали, причому впевнено і правильно. За підсумком конкурсу всім учасникам вручили цінні призи – книги, отже кожна дитина пішла з подарунком», – розповіла начальник Бендерського управління сільського господарства, природних ресурсів та екології Мінсільгоспприроди Світлана Діденко.

Ще один конкурс малюнків присвятили Дню працівників сільського господарства та переробної промисловості. Понад 26 вихованців дитячого будинку м. Бендери від 5 до 15 років виявили свій творчий потенціал та дбайливе ставлення до природи. Організатори підбили підсумки конкурсу «Людина. Земля. Природа». За мету ставилося бажання привернути увагу дітей до сільськогосподарської галузі, підвищення престижу професії аграрного профілю та стимулювання творчої діяльності дітей.

«Конкурс вийшов яскравим і насиченим. У результаті журі присудило кілька призових місць у кожній віковій категорії. Роботи дітей були дуже цікаві, насичені, відповідали заданій тематиці. Тут був акцент не лише на сільському господарстві, а й на тому, як вони бачать екологію разом із сільським господарством. Були малюнки на тему збереження природи, а також аграрної тематики. Звісно, маленькі діти мали своє бачення на навколишній світ і показували його в малюнках, а дорослі – своє, можливо, й більш цікаве», – зазначила начальник управління.

За підсумками конкурсу, всі учасники отримали призи, зокрема й заохочувальні. Зазначимо, що Бендерське управління проводить подібні заходи вже протягом 15 років. «Минулого разу був конкурс виробів на екологічну тематику (пакетики, серветки тощо), діти виготовляли їх із непридатних уже матеріалів», – додала організатор.

Крім того, територіальне управління проводить роботу з учнями загальноосвітніх шкіл, а останнім часом фахівці тісно співпрацюють із вихованцями Дитячого будинку м. Бендери й намагаються забезпечити їх літературою на теми екології, а також про тварин і птахів.


Ярина ДОБРОВОЛЬСЬКА

Фото автора