Новини коротко

Про безпеку особистості, суспільства і держави 

Указом Президента № 475 від 17.11.2022 р. внесені зміни до Указу № 220 від 3.06.2015 р. «Про затвердження Порядку встановлення рівнів терористичної небезпеки, які передбачають ужиття додаткових заходів щодо забезпечення безпеки особи, суспільства і держави».

Відповідно до Указу № 475 частину 2 пункту 7 додатка до нього викладено в такій редакції:

«Зазначений термін може бути неодноразово продовжений у разі, якщо загроза терористичного акту і потреба в організації діяльності з протидії його вчиненню зберігаються, але не більше ніж на 60 (шістдесят) діб для кожного продовження».

У зв’язку з тим, що загроза терористичних актів зберігається, виникла необхідність продовження діяльності з протидії їм. Указом Президента № 478 від 18.11. 2022 р. на всій території Придністровської Молдавської Республіки продовжено термін дії високого «жовтого» рівня терористичної небезпеки на 60 (шістдесят) діб – до 19 січня 2023 року включно.

Опалювальний сезон у Придністров’ї продовжується

 Згідно з наказом Мінекономрозвитку ТОВ «Тираспольтрансгаз» 17 листопада о 8:00 відновило подачу природного газу для опалення в адміністративних та господарських будівлях, органах державної влади, будинках і палацах культури, кінотеатрах, організаціях середньої та вищої професійної освіти.

Дефіциту продовольчих товарів немає

 Прес-служба Уряду повідомила, що Олександр Розенберг провів онлайн-зустріч з керівниками міністерств і відомств. На нараді йшлося про реалізацію сільгосппродукції. Одна з тем дискусії стосувалася її перероблення з подальшою реалізацією в готовому вигляді на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Говорили також про дефіцит продовольчих товарів. Заступник Голови Уряду – міністр економічного розвитку Сергій Оболоник зазначив, що нестачі товарів основної групи не спостерігається.

«Показників по дефіциту немає – це побічно підтверджує порівняння цін у Придністров’ї з ринком Молдови», – додав міністр.

КОВIД-новини

За статистичними даними, на 14 листопада коронавірусом хворіють 135 придністровців. На амбулаторному лікуванні перебувають 95 осіб, яких відвідують спеціалізовані медичні бригади. З 7 по 13 листопада фахівці виїжджали до них 27 разів. Одного інфікованого госпіталізували в стаціонар, де на цей час лікуються 40 осіб: 39 – у Слободзейській ЦРЛ, 1 – у профільному відділення Кам’янської ЦРЛ.

Упродовж тижня виявлено 132 хворих, з яких 79 – не вакциновані. Померло два пацієнти, вилікувалися – 145.

Час змінити шини, тому що… зима

 З кожним днем холоднішає. Місцями на дорогах слизько. Державтоінспектори закликають водіїв не чекати морозів і снігу, а «перевзути» свої авто до 1 грудня.

Зимові шини підвищують безпеку пересування, знижують імовірність стати учасником ДТП.

Тих, хто не «перевзує» свій транспорт, з 1 грудня співробітники ДАІ будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Штраф становить понад 50 рублів.

17 листопада – день дільничного інспектора міліції

 Основними завданнями цієї служби є забезпечення особистої й майнової безпеки громадян, а також попередження і виявлення злочинів на закріпленій адміністративній ділянці.

З професійним святом дільничних інспекторів привітав міністр внутрішніх справ ПМР генерал-майор міліції В. М. Нягу. Він назвав підрозділ ДІМ одним із численних і важливих. Саме по їхній службі громадяни оцінюють діяльність усіх органів внутрішніх справ. Міністр побажав усім міліціонерам за будь-яких обставин ставити цілі й досягати їх.


Огляд новин підготувала Наталя КРИЖАНIВСЬКА