Футбол єднає

У Катерининському парку столиці відбулися фінальні ігри Кубка ПМР з футболу серед ветеранів.


Організувала спортивний захід Федерація футболу ПМР. У півфінальних матчах ФК «Дністер» з Тирасполя обіграв ФК «Барс» із села Кіцкани з рахунком 6:1, а столичний «Сокіл» з рахунком 5:0 переміг «Колос» зі Слободзеї. Фінальний матч порадував уболівальників результативною грою. ФК «Дністер» здолав «Сокіл» з рахунком 5:3 і став володарем Кубка ПМР з футболу серед ветеранів. Переможцям вручили кубок, медалі та дипломи.

Своїми емоціями від участі в турнірі поділився головний тренер ФК «Дністер» Олександр Орєхов: «Наша команда ветеранів складається з колишніх футболістів та аматорів, які захоплюються футболом, віковий ценз становить 35+. Двічі на тиждень у нас відбуваються тренування. Ми є постійними учасниками турнірів у ПМР, Росії, Україні та Молдові. Цей футбольний сезон виявився для нашого колективу успішним – клуб став чемпіоном першості ПМР з футболу серед ветеранів, таким чином оформили «золотий дубль». Команда є бронзовим призером чемпіонату Молдови серед ветеранів 2022 р. Вважаю, що футбол у всі часи залишається найбільш улюбленим видом спорту поколінь різного віку. Раджу всім знайти час для занять цим видом спорту».

Олександр Семенович розповів, що підбираючи гравців, насамперед необхідно розглядати спортивну складову, те, чим спортсмен може допомогти команді. «Однак і людські риси тут важливі. Найкращий футболіст, якщо він внутрішньо, по духу, не підходить нам, ми його ніколи не візьмемо. Приємно, що нас підтримують наші сім’ї. Коли людина займається улюбленою справою, то близькі за неї радіють»


Сергій ЛЕВЧЕНКО.