Новий рік уже не за горами

Настала пора пофантазувати, як по-святковому прикрасити свою оселю. З давніх часів зародилася дуже добра традиція наряджати до Нового року ялинку. Що пишніше новорічне дерево, й гарно прикрашене, то щасливішим буде весь новий рік.


У Тирасполі святкове дерево вже стоїть, різнобарвні вогні на ньому планують запалити 9 грудня о 18:00. Висота ялинки досягає 31 метра, і милуватися нею можна буде до кінця зимових свят. Цю новину повідомив глава держадміністрації Тирасполя і Дністровська Олег Довгопол.
24 і 25 грудня в Катерининському парку на тираспольчан і гостей столиці чекають святкові програми, працюватимуть кафе і виносна торгівля, а 31 грудня з 22:00 відбудуться концерти, причому відразу в трьох місцях: у Катерининському парку, в КДЦ «Мир» мікрорайону Кіровський та у сквері авіаторів.

Ялинкові базари в Тирасполі планують відкрити 20 грудня. Поки йдеться про кілька місць: сквер авіаторів, територію біля ТЦ «Причорномор’я», ринок на Бородінці, район ринку «Меркурій», локацію біля лазні на Кіровському, а також у Катерининському парку біля музичної школи імені
П. І. Чайковського.

Про те, як зустріти Новий рік з ялинкою і не викинути її через два тижні, знає садівник-підприє-
мець з с. Гиска Тетяна Кулла. Протягом 8 років вона вирощує у себе в розпліднику і реалізовує хвойні новорічні дерева в горщиках. На сьогодні там підростають понад 100 саджанців, а в продажу вже є ялинки висотою від 1 до 1,5 м.

«Такі дерева ростуть мінімум п’ять-шість років, до того ж їх обов’язково треба рясно поливати.
Продаю деревця виключно для висадки. Навіть якщо покупець придбав ялинку в листопаді, він може не поспішати пересаджувати її у відкритий ґрунт. У горщику вона може простояти кілька місяців і порадувати в новорічні свята», – пояснила підприємець.

Ялинки з розплідника Тетяни шукайте на Зеленому ринку столиці. Блакитні й зелені ялини, а також сосни висотою від 1 м вона реалізовує за ціною від 500 рублів, туї – від 250 рублів


Роман ПЕТРИКIВ.

На фото Тетяна Кулла.

Фото IA «Новости Приднестровья».