Нові відкриття конкурсу «Придністровська якість – 2022»

З метою стимулювання підприємств до підвищення якості, конкурентоспроможності вітчизняної продукції та послуг на користь розвитку економіки й соціальної сфери Придністров’я експертна комісія їх відвідала і дала свою оцінку якості продукції в різних категоріях.


Конкурс проводиться Торгово-промисловою палатою ПМР спільно з Міністерством економічного розвитку, Міністерством сільського господарства та природних ресурсів, державними адміністраціями міст та районів і державними службами.

Напередодні їх зустрічали в Придністровському Ощадбанку, де на розгляд журі представили новий сайт з окремою сторінкою для пенсіонерів, а також послугою онлайн-кредитування в мобільному додатку. У фінансовому закладі розповіли, що сайт з нуля створили їхні ж IT-працівники.

«Місяць тому, на день банківського працівника, ми презентували новий розумний ексклюзивний сайт з кількома сервісами. Ми помітили, що на старому сайті найчастіше відвідували сторінки з курсами валют та інформацією про зарахування пенсій та допомог, і це були пенсіонери. Тому на новому сайті створили окрему сторінку виключно для них і зібрали там все найнеобхідніше.

Крім того, на новому ресурсі запрацювала онлайн-заявка на оформлення кредиту. Ми її спростили, й за перший місяць його роботи кількість інтернет-заявок зросла в півтора рази. На сайті запрацював кредитний калькулятор, де в режимі реального часу можна розрахувати максимальну суму кредиту, платіж та переплату по ньому», – розповів провідний спеціаліст відділу маркетингу та реклами ЗАТ «Придністровський Ощадбанк» Роман Спеян.

На презентації представники банку продемонстрували, як можна оформити онлайн-кредит практично одним дотиком пальця. «Ми першими з усіх наших банків два роки тому почали оформляти кредити в режимі онлайн. Кредит видається всім, хто отримує зарплату та пенсію в Ощадбанку – це близько 50 000 осіб. Тепер це можна зробити завдяки нашому мобільному додатку. Максимальна сума становить 25 000 рублів, максимальний строк – на 12 місяців. Раніше ця функція працювала, але тільки в інтернет-банку, а відтепер і в мобільному додатку», – зазначив спеціаліст відділу маркетингу та реклами Ощадбанку.

«Ощадбанк Придністров’я» вже багато років бере участь у конкурсі «Придністровська якість». «Щороку фінансова установа дивує своїми новими продуктами, досягненнями в галузі забезпечення населення кредитами, депозитами тощо. Сьогодні нам показали, як новий сайт приваблює споживача. Очевидна користь для придністровських пенсіонерів, які вже не бояться користуватися банківськими картками й іншими онлайн-продуктами.

Загалом у фінансових установах, зокрема банках, наша комісія оцінює обсяг послуг, що надаються, стан приміщень, створені умови для обслуговування населення, оскільки це контакт зі споживачем, людина повинна прийти в певні комфортні умови. Клієнту має бути приємно приходити до банку», – розповів голова оргкомітету конкурсу «Придністровська якість», президент Торгово-промислової палати Василь Кожан.

Нагадаємо, що цього року конкурс «Придністровська якість» проводиться в двадцяте. За традицією в ювілейний рік надається почесне звання – «Гордість республіки». Один раз на 5 років його надають підприємству за безперервне вдосконалення якості продукції, за внесок у розвиток експорту вітчизняних товарів і послуг та загалом за сприяння розвитку ділової репутації ПМР

Інформація про проведення податковими органами семінарів у IV кварталі 2022 року


Марія КРАВЕЦЬ.

 Фото Віктора Громова.