Історична перемога столичних волейболісток

У спортивному комплексі Тираспольського юридичного інституту Міністерства внутрішніх справ ім. М. I. Кутузова відбулися фінальні ігри Кубка Молдавії з волейболу серед жінок.


Придністровська столиця вперше стала місцем проведення таких престижних спортивних змагань. За словами президента Федерації волейболу Придністров’я Романа Яцкова, цей вид спорту в республіці розвивається швидкими темпами. «Ми сприяємо розвиткові всіх видів волейболу: класичного, пляжного, дитячого. Приємно, що столичний клуб «Динамо-Глорія» та команда «СДЮШОР-2» з Бендер стали учасниками фінальних ігор. Цього року федерація організувала низку змагань з пляжного волейболу. Важливо, що майже всі міста і райони республіки залучилися до них. До того ж необхідно дбати про майбутнє поповнення складу дорослих команд ПМР. З цією метою в школах відновили відбір до волейбольних секцій. У кожному місті республіки планується організація змагань між освітніми закладами».

Кубковий турнір стартував із півфіналів. У першому з них колектив кишинівського «ASEM» з рахунком 3:0 переміг СДЮШОР № 2. У другому «Динамо-Глорія» з таким же рахунком обіграла кишинівський UTM-Politeh.

У напруженому фінальному поєдинку тираспольська команда здолала «ASEM» з рахунком 3:2. Ця перемога стала історичною для придністровського колективу, оскільки його гравці вперше завоювали такий престижний трофей. По завершенні змагань відбулася церемонія нагородження: волейболісткам команди «Динамо-Глорія» вручили кубок та золоті медалі переможців.

Великий внесок у цей результат зробив тренерський штаб та керівництво команди. Наставник столичного волейбольного клубу Олександр Рєбдело зазначив: «Це результат нашої копіткої праці на тренуваннях. Сучасний жіночий волейбол характеризується динамічною грою: швидкими переміщеннями з великою кількістю стрибків на волейбольному майданчику. Гра вимагає гнучкості, швидкісної та силової підготовленості, гарної стрибучості та стрибкової витривалості, а також концентрації уваги. Ми детально вивчили сильні та слабкі сторони гри суперника. Матч був напруженим. Я вдячний дівчатам за їхню гру у фіналі».

Емоції від здобутої перемоги переповнювали й гравців команди. Наприклад, Ольга Бабій сказала, що колектив наполегливо працював, готувався до цієї важливої перемоги. «Здійснилася наша мрія: ми виграли цей трофей. Дуже приємно, що ми його завоювали в напруженому матчі з основним конкурентом – кишинівською командою. Велика заслуга в цьому успіху наших уболівальників. Клуб вдячний їм за підтримку».

На фінальному матчі був присутній міністр внутрішніх справ ПМР Віталій Нягу. Керівник силового відомства розповів, що не пропускає жодної гри «Динамо-Глорії». Він висловив вдячність Олександру Рєбдело та гравцям команди за здобуття престижного трофея.

Керівництво столичного колективу задоволене цією перемогою. Голова волейбольного клубу «Динамо-Глорія» Євген Мельник зазначив, що престижно стати переможцем у такому важливому змаганні саме в Тирасполі. «З 2019 року команда розвивається під проводом Міністерства внутрішніх справ. У березні минулого року після реконструкції відкрили спорткомплекс ТЮІ. Його оновлення тривало з 2018 року. Частину коштів на це було виділено з Фонду капвкладень, решту вдалося заощадити завдяки грамотному розподілу фінансування МВС.

Для нашої команди ця перемога є важливим результатом. Незабаром розпочнеться чергова першість Молдавії з волейболу. Минулого року наш колектив був другим. Цього сезону команда боротиметься за перше місце»


Олександр ЗАЙЧУК.

Фото автора.