Новини коротко

Тирасполь. За пропозицією членів Громадської ради, 2023 рік у столиці Придністров’я можуть оголосити Роком пам’яті Володимира Бочковського.
Уродженцю та почесному громадянину міста Тирасполя, генерал-лейтенанту танкових військ, Герою Радянського Союзу 28 червня виповниться 100 років від дня народження.
Володимир Бочковський став другим за результативністю танкістом у військах союзників у роки Другої світової війни. Його екіпаж знищив 36 бронемашин противника. Володимир Олександрович п’ять разів горів у танку, шість разів був поранений.


Дубоссари. Подарунок Центру реабілітації.
Напередодні новорічних свят особовий склад РВВС вирішив придбати для Центру реабілітації дітей з особливими потребами життєдіяльності спортивний інвентар. Начальник Дубоссарського РВВС Петро Паша розповів, що працівники міліції щороку проводять аналогічні акції: «Раніше купували спортивний інвентар для вихованців спортивних шкіл, цього року вирішили порадувати дітей із Центру реабілітації. Все це знадобиться їм на заняттях». Директор установи Світлана Завтур вручила начальнику РВВС Лист подяки.


Тирасполь. Суворовці в музеї.
Курсанти ознайомилися з історією рідного краю. Для п’ятикурсників організували екскурсію залами Тираспольського об’єднаного музею. Тема виїзного заняття з історії – створення Молдавської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки.
Юнакам представили унікальні історичні знімки та документи, що належать до періоду утворення МАРСР, а також різні предмети, датовані початком XX століття.


Слободзея. Василь Тищенко перевірив будівельні об’єкти району.
Глава держадміністрації Слободзейського району та міста Слободзеї Василь Тищенко здійснив об’їзд населених пунктів та оцінив обсяг будівельних і ремонтних робіт, що проводяться. У виїзних нарадах взяли участь профільні керівники та спеціалісти держадміністрації, адміністрацій населених пунктів, відвідуваних об’єктів та фірм-підрядників.
Глава побував у селі Паркани. У дитячому садку «Березонька» триває облаштування локальних очисних споруд. ТОВ «Корнелиус» уже завершило земляні роботи, встановлено резервуар для очисних споруд.
У селі Тернівка завершується замощення тротуарною плиткою території Меморіалу Слави. Триває тут і реконструкція шкільного стадіону: коштом однієї з муніципальних програм ведеться облаштування футбольного поля та бігової доріжки. Завершили підготовчі роботи для укладання штучного покриття (трави) для поля.
У Будинку культури села Коротне триває заміна віконних блоків.
У чобруцькому Центрі денного перебування для дітей з обмеженими можливостями життєдіяльності Василь Тищенко ознайомився з темпами робіт на будівництві газової котельні, що реалізується за програмою Фонду капвкладень, а також оцінив зведену в рамках виконання програми місцевого бюджету галерею, що поєднує будівлі навчального корпусу та їдальні.


Добірку новин підготувала
Наталя СИНЯВСЬКА