Без трудових професій не обійтися

Усього в житті треба вчитися! Це такий закон природи. А школа – це початок шляху в доросле життя. От і держава поставила перед профільним відомством завдання: допомогти школярам визначитися з вибором майбутньої професії.

Тільки-но розпочався новий рік, а в усіх органах влади заговорили на цю тему. А все тому, що є вона актуальною на сьогодні, тому що хвилює майбутніх випускників шкіл, їхніх батьків, а також роботодавців – державних і представників бізнесу. Виявляється, на сьогодні сучасному суспільству без трудових професій не обійтися.

Перед засобами масової інформації теж поставлене завдання: популяризувати трудові професії серед молоді й розповідати на сторінках газет про ту роботу, яка ведеться з питань профорієнтації та професійного самовизначення.

Так на сторінках нашої газети з’явилася рубрика «Ким бути».  Зрозуміло, що здебільшого розрахована вона саме на ту аудиторію, яка стоїть перед вибором професії. Тож і знайомлять наші кореспонденти читачів з тими професіями, без яких нам не обійтися. Це розповіді про людей, які вже обрали колись свій шлях у професію, жодного разу не пожалкували про це й досягли великих трудових успіхів. На наш погляд, такий підхід до висвітлення теми є найпереконливішим.

Куди піти навчатися? Технікуми й коледжі познайомлять
учнів 9-х класів
з багатьма спеціальностями

В організаціях середньої професійної освіти (СПО) розпочали свою роботу Дні відкритих дверей. З лютого по травень вони чекають відвідувачів, зацікавлених у виборі майбутньої професії.

Кожен технікум і коледж готує свою програму проведення таких заходів, щоб дати випускникам максимально повне уявлення про пропоновані спеціальності. Всі школи ознайомлені з графіком проведення Дня відкритих дверей.

Займайтеся тим, що Вам найбільше до душі, це найвірніший спосіб знайти себе. А ми допоможемо. Тож вдалих вам пошуків!

Олена   ДВОРСЬКА.