Театральний подарунок до Нового року

Придністровський державний театр драми та комедії ім. Н. С. Аронецької незабаром порадує глядачів прем’єрною виставою «Обыкновенное чудо» за мотивами казки-п’єси радянського драматурга Євгена Шварца.


У спектаклі задіяна згуртована творча команда на чолі з головним режисером театру Дмитром Ахмадієвим. За його словами, вистава кардинально відрізняється від оригінального радянського фільму Марка Захарова.

У ролі Ведмедя глядачі побачать молодого актора Дмитра Джуринського. Принцесу зіграє юна актриса Єва Астапенкова – випускниця акторського факультету Придністровського державного інституту мистецтв. Для неї це буде дебютна головна роль. У чарівника та чарівницю перевтіляться сам Дмитро Ахмадієв та актриса театру Олена Матвєєва.

Головний режисер зазначив, що нова постановка, як і переважна більшість творчих робіт театру, рекомендована для сімейного перегляду. «Незабаром настане Новий рік. Це особливе відчуття свята та чародійництва. Вони мають бути в житті кожної людини, незалежно від віку. Все більшій кількості сучасних дорослих хочеться хоча б на короткий час повернутися в дитинство.

Наш колектив представить власне бачення твору Євгена Шварца. На виставу сміливо можна приходити всією сім’єю: це філософська казка про чарівника, герої якого вийшли з-під його контролю. Дивовижна, сповнена романтики історія кохання доводить, що це почуття ламає будь-які перешкоди, долає будь-які відстані, і неважливо, хто кого любить – потрібна щирість», – пояснив режисер.

Над музичним оформленням вистави працюють кілька авторів. Дмитро Шамілійович розповів: «Композитори Андрій Кочнєв, Максим Варсан, Антон Литвин є друзями нашого театру. Приємно, що вони залучилися до роботи над підготовкою цього спектаклю».

Прем’єра вистави відбудеться 24 і 25 грудня. З 26 по 30 грудня виступи відбудуться на колективні замовлення. Прем’єрна вистава з 3 по 8 січня увійде в новорічний святковий репертуарний план. Вся п’єса наповнена любов’ю, вона залишає приємні враження і буде цікавою і дорослим, і дітям. Артисти театру чекають глядачів на прем’єрі


Олександр ЗАЙЧУК.

 Фото Придністровського державного театру драми та комедії ім. Н. С. Аронецької . На фото Дмитро Джуринський, Дмитро Ахмадієв, Єва Астапенкова.