Свято до нас наближається

У містах і районах республіки відбулося урочисте, по-святковому яскраве й веселе відкриття новорічних ялинок.


На центральній площі придністровської столиці у святковому концерті казкові ельфи розважали тираспольчан та гостей міста веселими та запальними номерами. На сцені виступили солісти молодіжного клубу «Орфей», зразковий колектив сучасного танцю «Імпульс», придністровські вокалісти Дмитро Стоянов, Ірина Петрова, Костянтин Хмелевський, колектив бального танцю «Оріон-Данс» та багато інших виконавців.

Маленьких тираспольчан запальним танцем розважили герої мультфільмів, а загін незграбних сніговиків залучив їх у цікаву хореографічну композицію. Публіка з захопленням спостерігала за тим, що відбувається, багато хто танцював, підспівував і знімав дійство на відео.

Кульмінаційним моментом став приїзд на площу Олександра Суворова, Діда Мороза та Снігуроньки. Вони привітали всіх городян з наступним Новим роком та побажали всім гарного настрою та щастя. Настав найбільш зворушливий момент свята: діти та дорослі разом попросили: «Раз, два, три – ялинонько, гори!» І вона справді запалала яскравими вогнями, які висвітлили всю площу.

Святкова атмосфера панувала і в інших придністровських містах. У Преображенському сквері м. Бендери розгорнувся ярмарок, на центральній сцені організували ігри для дітей, після чого місцеві творчі колективи дали концерт. Увечері відбулося новорічне шоу. Бендерчани та гості міста радісно зустріли Діда Мороза.

Свято на честь відкриття новорічної ялинки зібрало на центральній площі м. Кам’янки безліч дітей і дорослих. Яскраву концертну програму представили вокалісти з дитячої школи мистецтв і юні танцюристи з хореографічного колективу «Асорті». Різнокольорові вогники на головній ялинці міста запалили Дід Мороз і Снігуронька. Допомагав казковим чарівникам створювати святковий настрій веселий Зайчик – символ 2023 року.

У Рибниці відкриття новорічної ялинки відбулося на площі та в парку «Набережний». Святкова програма містила новорічну виставу, пісні, танці, хороводи та веселі ігри. Новорічний настрій рибничанам подарували місцеві творчі колективи.

У Слободзеї дітвора разом з Дідом Морозом, Снігуронькою та іншими казковими героями запалила новорічні вогні на ялинці, встановленій на території Аркадного комплексу. Головній події цього дня передувала театралізована вистава під назвою «Новорічні пригоди».
Відкрив театральну виставу символ наступного року – Кіт-науковець. Разом з дітьми він двічі кликав головного новорічного чарівника, але замість Діда Мороза в червоній шубі з’являлися червоне пташеня зі знаменитого мультфільму «Енгрі Бердс», Кощій Безсмертний та Щур.

Наблизити найзаповітніший момент цього зимового дня казковим героям допомагали творчі колективи міста: зразковий танцювальний ансамбль «Ритмік-Данс», вокальний ансамбль естрадної пісні «Мелодія душі», студія моди «Міленіум» та місцеві артисти.

Юні слободзейці виконали завдання Кощія та Щура, взявши участь у передноворічному флешмобі. Потім з’ясувалося, що Діда Мороза затримали співробітники міліції за перевищення швидкості. Усе вирішив один дзвінок Кота-ученого: головних зимових персонажів доставили до центру Слободзеї на патрульному автомобілі Державної патрульної служби. Доброзичливе привітання, святковий хоровод і голосне: «Раз, два, три! Ялиночко, гори!» – стали кульмінаційним моментом святкового дня.

Передноворічні святкові заходи в республіці вдалися на славу. Вони були феєричні, яскраві, різнобарвні, зібрали велику кількість придністровців, покращили їм настрій і подарували надію на щасливий новий рік


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото: www.tirasadmin.org