Підсумки онлайн-вікторини в Центрвиборчкомі

Центральна виборча комісія ПМР підбила підсумки онлайн-вікторини з питань виборчого права та виборчого процесу в Придністровській Молдавській Республіці. Iнтелектуальний захід був оголошений наприкінці листопада, повідомляє сайт державного закладу.


Участь у вікторині взяли всі охочі придністровці віком від 16 до 35 років, зокрема й громадяни Російської Федерації, Молдови та України. Нагадаємо, що необхідно було з 19:00 29 листопада до 19:00 30 листопада 2022 року дати відповіді на запитання в Google-формі, розміщеній у спільноті молодіжних виборчкомів «ВКонтакте».

Усього учасникам пропонувалося відповісти на 48 запитань. За кожну правильну відповідь учасник діставав 1 бал. Для перемоги в онлайн-вікторині необхідно було мати ґрунтовні знання виборчої термінології, знати основні принципи виборчого права в Придністровській Молдавській Республіці й мати уявлення про організацію виборів і виборчого процесу в республіці, а також знати історію формування органів державної влади та місцевого самоврядування.

Переможці визначалися з десятки перших учасників, які відповіли на всі запитання вікторини.
Усього зібрали 97 анкет з відповідями. Виявилося, що найбільш активними були громадяни Придністров’я і Російської Федерації. Кількість громадян, які постійно проживають на території Росії та взяли участь у придністровській онлайн-вікторині, склала 13 осіб.
Члени журі визначили 4 переможці:
I місце (43 бали) –посіла Дарина Iгорівна Стецька;
II місце (40 балів) – Владислав Сергійович Шевченко;
III місце (39 балів) – Юлія Володимирівна Пестова;
III місце (39 балів) – Олексій Олегович Скалецький.
Переможець онлайн-вікторини, який посів I місце, буде нагороджений Почесною грамотою Центрвиборчкому. За II і III місця учасники будуть заохочені Листом подяки Центрвиборчкому ПМР.

На своєму сайті Центральна виборча комісія висловлює подяку всім учасникам актуальної інтелектуальної вікторини за проявлений інтерес до виборчого процесу, історії формування виборних органів Придністровської Молдавської Республіки, за глибокі знання виборчого законодавства Придністров’я. Відзначена і працьовитість, з якою вони поставилися до участі в онлайн-вікторині.

Така активна громадянська позиція молодого покоління придністровців вселяє впевненість у кращому майбутньому нашої країни. Участь в онлайн-вікторині громадян, які постійно проживають на території Російської Федерації, свідчить про їхній справжній інтерес до історії становлення і розвитку виборчої системи Придністров’я.

Основна мета проведеного заходу: привернення уваги до виборчої тематики, формування громадянськості й підвищення інтересу молоді до виборчого процесу в Придністровській Молдавській Республіці була успішно досягнута


Анастасія КАСИМ.

Фото IA «Новости Приднестровья».