Якість послуг Агропромбанку з точки зору «Придністровської якості»

Експертна комісія Республіканського конкурсу «Придністровська якість» завершила свою діяльність у 2022 році відвідуванням фахівців першої фінансової установи республіки –ЗАТ «Агропромбанк» (АПБ).


Банк бере участь у цьому престижному заході 11-й рік поспіль, і кожного разу представляє на суд придністровців свої нові послуги, які вже успішно функціонують. Про це повідомив Василь Кожан, президент Торгово-промислової палати ПМР, під егідою якої відбувається конкурс. У поточному році новинок було дві. Представляв же їх шановним експертам начальник відділу маркетингу АПБ Володимир Литвин.

Перша з послуг – це свого роду рятувальний круг для наших студентів, яким терміново знадобилися додаткові кошти. Вона вже внесена в прайс-лист банку і працює під девізом «Сто п’ятдесят рублів за рубель». Це означає, що студент, який отримує стипендію на карту «Радуга», може позичити в банку до 150 рублів за зниженою ставкою. Банк увів цю послугу не для того, щоб заробити додаткові кошти, – підкреслив Володимир Литвин. – Це не бізнес у чистому вигляді. Швидше це своєрідний соціальний продукт. АПБ вирішив просто допомогти нужденним студентам, багато з яких потрапляють у подібну ситуацію».

На сьогодні позичити в АПБ 150 рублів до найближчої стипендії мають можливість лише студенти Придністровського державного університету ім. Т. Г. Шевченка та Придністровського державного інституту мистецтв ім. А. Г. Рубінштейна. Однак у найближчому майбутньому до проекту зможуть приєднатися студенти інших, зокрема й недержавних, установ професійної освіти республіки.

Другий проект, представлений АПБ, стосується індивідуальних підприємців. На відміну від клієнтів банку, заробітна плата яких переводиться на карту, ІП не могли брати товари на виплат чи скористатися, наприклад, кредитом на покупку автомобіля. «Запит з боку підприємницької спільноти на цю послугу дійсно був, – пояснив Володимир Литвин. – Однак завжди виникало запитання: чи зможе представник малого бізнесу, прибуток якого коливається з місяця на місяць, вчасно розрахуватися за покупку? От ми й розробили механізм, який допоможе враховувати різні фактори для формування цього кредитного ліміту й задовольняти попит у ньому. Тепер ті, хто уклав з нами договори на еквайринг (безготівковий розрахунок), а також відкрив у нас розрахунковий рахунок, можуть вільно користуватися тими ж кредитними продуктами, які є у всіх наших зарплатних клієнтів».

Нагадуємо, що Агропромбанк бере участь у конкурсі вже в одинадцятий раз і практично завжди стає його лауреатом.
Найяскравіші перемоги банку:
– 2014 рік – за мобільний додаток і платіжні термінали банку;
– 2015 рік – за карту «Радуга»;
– 2016 рік – за оплату послуг таксі 15–17;
– 2018 рік – за кредитну карту для підприємців і карту «Радуга» з розширеними можливостями;
– 2019 рік – за сервіс «Білет ПМР»;
– 2021 рік – за впровадження платіжної системи «Клевер» і за сервіс «Оператор фіскальних послуг».

Під кінець зустрічі Василь Кожан поділився з присутніми попередньою інформацією про Республіканський конкурс «Придністровська якість – 2022». Цього року він проводився 20-й раз. Усього в ньому взяли участь 52 підприємства різного профілю. Вони представили 223 найменування нових товарів і послуг. Причому деякі з них – відразу в декількох номінаціях. Ці цифри дещо менші за підсумки конкурсу 2021 року. Позначається як економічна, так і політична ситуація, що склалася нині навколо Придністров’я.

Однак це проблема тимчасова. Остаточні підсумки конкурсу підбили вчора, 16 грудня, у міському Палаці культури столиці. Там же нагородили переможців та визначили підприємства, які в найближчі 5 років матимуть звання «Гордість республіки». Звіт про підсумковий захід Республіканського конкурсу «Придністровська якість – 2022» читайте в наступному номері газети «Гомін»


Олександр ПЕТРЕНКО.

Фото автора.