«Курс молодого бійця», мама і пролісок…

На запитання, для чого їм потрібно бути сильними, спритними й сміливими, майже всі п’ятикласники, учасники конкурсної програми «Курс молодого бійця», дружно відповіли: «Щоб захищати Батьківщину!» А хтось голосно додав: «І маму!»

Мама – живий і вічний символ Батьківщини, яку хлопчики, майбутні воїни, готові захищати. Чотири команди учасників конкурсу: «Патріот», «Солдати», «Еврика» та «Відважні хлопці» – кинулися в «бій». Під заохотливі вигуки вболівальників вони змагалися в знаннях військових термінів, наполегливо віджималися на руках, із заплющеними очима «розміновували» дорогу, перетягували канат, співали стройових пісень і дружно скандували гасло: «Нашу Вітчизну ми захистимо, в образу її ніколи не дамо!»

Заслужений Диплом переможця отримала команда «Еврика» (Дністровська школа № 1, 5-Б клас). Нагороди та призи хлопцям вручав ветеран Афганської війни Володимир Янишевський. За хорошу військово-патріотичну підготовку хлопців Дністровський дитячо-юнацький центр висловив подяку вчителям: Олені Граненко, Надії Бєлогубець, Світлані Маниленко і Тетяні Анган.

У серці навіть досить суворого, загартованого й доблесного воїна живе любов до матері. Не випадково в тематиці конкурсу було завдання на певні рими написати вірш для улюбленої мами. Вірші вийшли, може, і не зовсім досконалі, зате дуже теплі. Майже в кожному з них хлопці дарували мамі першу весняну квітку. Особливо сподобалися всім рядки: «…Мама посміхнулася – і пролісок розцвів…»

Лариса  СТОЙЛОВА.