У Бендерах вшанували кращих спортсменів 2021 року

Для місцевої влади вже стало традицією заохочувати тих, хто відзначився яскравими досягненнями та вражаючими результатами в сезоні. У міському ПДЮТ нагородили волейболістів, легкоатлетів, веслярів, борців та команду параспортсменів-туристів.


Вони прославляють рідне місто на республіканській, а головне – на міжнародній арені. Легкоатлети, борці, веслярі, параспортсмени відзначилися чудовими результатами в нинішньому спортивному сезоні.

Як зазначив у вітальному адресі глава держадміністрації м. Бендери Роман Іванченко, міська влада пильно стежить за успіхами спортсменів і пишається їхніми досягненнями.

«У нас люблять та поважають спорт, тут проживають цілі спортивні династії, а досвід, майстерність і традиції передаються з покоління до покоління. Напевно, саме тому в цій галузі зайняті справжні професіонали, щиро віддані своїй справі, тим, хто присвятив спорту все життя. Своєю щоденною працею ви не тільки виховуєте з бендерчан спортсменів і чемпіонів, а й формуєте в них риси справжніх патріотів свого міста і держави, це сила волі та відваги, сміливість і рішучість, прагнення досягати успіхів, підкоряти нові вершини та вміння працювати на результат», – йдеться у вітальному зверненні Романа Іванченка.

Глава міста також зазначив, що розвиток і підтримка фізичної культури та спорту в Бендерах є одним із пріоритетних напрямів державної політики:

«Ми планомірно розвиваємо спортивну галузь у нашому місті, будуємо та ремонтуємо об’єкти, інфраструктуру, купуємо обладнання та інвентар, робимо все можливе, щоб заняття фізкультурою та спортом були не лише доступними кожному, а й комфортними. Повірте, міська влада уважно стежить за вашими успіхами та досягненнями, кожна перемога наших спортсменів, це не тільки сходинка до чергового п’єдесталу, а й привід для нашої гордості. Усі ви славно попрацювали, настав час заохотити кращих. Бажаю всім успіхів у починаннях, підкорення нових вершин, захопливих змагань та чесних перемог!».

Яким складним та нелегким був шлях до чемпіонських вершин, знають лише самі спортсмени. Кожна медаль, нагорода – це результат щоденних виснажливих тренувань. Бендерські атлети не бояться суперників і складають гідну конкуренцію не тільки на республіканському рівні. Серед нагороджених є переможці та призери міжнародних змагань.

«У 2019-му я був перший раз на чемпіонаті Європи у Франції та поставив собі завдання бути призером міжнародних змагань. Виконав цю обіцянку у 2020 році, у 2021-му також став бронзовим призером чемпіонату Європи серед дорослих в Італії. Цього ж разу став п’ятим у чемпіонаті світу. Наприкінці сезону у вересні в Бельгії на чемпіонаті Європи я виборов бронзу», – розповів майстер спорту Придністров’я з академічного веслування, кращий спортсмен за підсумками 2021 року Дмитро Зінченко.

У 2021 році успіхом відзначилася і бендерська волейбольна команда, яка здобула титул чемпіона Молдови.

«Зібрати команду нескладно, це не маленькі діти, всі дорослі люди, що знають, навіщо сюди прийшли. Усі розуміють поставлене завдання і саме під ці ігри, під ці турніри підбираються гравці. У команді є гравці різного віку: 19-20 та 30 – 40 років. Це доросла досвідчена команда, на гру вибирають не за віком, а за майстерністю – хто на що тепер здатний. У чемпіонаті було 6 команд, з-поміж яких найцікавішою була четвірка в турнірній таблиці: дві кишинівські команди, вулканешська і, звичайно, наша бендерська. Між цими командами завжди були цікаві поєдинки, бо всі боролися за перше місце», – зазначив тренер волейбольної команди Олександр Козловський.

Нагородження кращих спортсменів, тренерів-викладачів відбулося в затишній обстановці, для всіх учасників урочистого заходу місцеві артисти та юні гімнасти підготували творчі номери


Оксана КРУК.

Фото автора.