Новини коротко

Поточні питання та плани на перспективу

Прес-служба Глави держави повідомляє, що за ініціативою Президента відбулася його зустріч з представниками релігійних організацій республіки.
Співрозмовники Президента відзначили її значущість та актуальність, особливо напередодні новорічних і різдвяних свят. «Попри те, що представники різних конфесій слідують своїм традиціям і відзначають Різдво в різні дні, це свято всіх об’єднує», – зазначив Вадим Красносельський.
Президент зупинився і на тому, що Придністров’я, не визнане міжнародною спільнотою, є прикладом мирної держави, заснованої на взаємній повазі спільного проживання представників кількох десятків національностей, народностей і різних віросповідань


Столичний Центр зайнятості інформує

Упродовж багатьох років ця установа інформує і консультує громадян у виборі слушної професії, при цьому посилаючись на аналіз ринку праці.
У Центр зайнятості звертаються люди, які мають проблеми зі здоров’ям, молоді фахівці, які ще не змогли визначитися з вибором, або ті, кому через відсутність досвіду, важко знайти роботу самостійно.

Фахівці Центру надають підтримку і неповнолітнім – їх направляють на курсову підготовку або навчають за спеціально розробленою програмою. На сайті Тираспольської держадміністрації повідомляється, що за 11 місяців цього року в столиці вдалося працевлаштувати 194 особи, які мали статус безробітного. Середній вік безробітного поміж чоловіків – 42 роки, поміж жінок – 41.
Статистичні дані свідчать, що в столиці спостерігається тенденція до зниження рівня безробіття.


Система оповіщення «Блискавка»

22 грудня о 10:00 на мобільні телефони абонентів компанії «Интерднестрком» (IDC) надійшли СМС-повідомлення зі звуком.
У ситуаційному центрі МВС ПМР відбувся запуск системи комплексного оповіщення населення у випадку надзвичайних ситуацій. Про це повідомив прес-центр МВС. О 10:00 представники МВС та IDC тестували інформаційну систему «Блискавка». Інформація також з’явилася на телебаченні та радіо.

Система оповіщення розроблена за розпорядженням Президента ПМР. Глава держави на початку року доручив удосконалити механізм інформування населення про небезпеки, які виникають під час надзвичайних ситуацій.
«Тестування системи відбулося успішно. Спільна робота IDC і співробітників Міністерства внутрішніх справ була оцінена керівництвом республіки позитивно», – зазначив глава МВС Віталій Нягу.


Жителів столиці запрошує «Муромська доріжка»

У столиці 1 січня відбудеться міжнародна акція на честь преподобного Iллі Муромця. Її учасники матимуть можливість розпочати перший ранок нового року з пробіжки.

Прихильників здорового способу життя запрошують приєднатися до акції. Збір – о 12:00 біля храму Новомучеників і сповідників Церкви Руської (біля порохового льоху Тираспольської фортеці на вул. Федька). Після молебню та розминки учасники акції стартуватимуть.
Фініш – біля Свято-Нікольського храму (поромна переправа). «Муромська доріжка» за традицією завершується молебнем і чаюванням.

Організаторами акції є Федерація військового багатоборства «Варяг», Тираспольсько-Дубоссарська єпархія, громадський рух «Сорок Сороків».


Наталя КРИЖАНIВСЬКА.