Президент привітав новий випуск ТЮІ

У Тираспольському юридичному інституті відбувся черговий випуск офіцерів. В урочистій церемонії взяли участь Глава держави, міністр внутрішніх справ та міністр просвіти.

«Від імені державної влади та органів державного управління дозвольте привітати Тираспольський юридичний інститут з черговим випуском офіцерів. На сьогодні важко уявити правоохоронну систему Міністерства внутрішніх справ без цього навчального закладу. З перших днів існування незалежної держави було ухвалено рішення про організацію початкових курсів, а потім подальшого розвитку Тираспольського юридичного інституту. У цих стінах готують не тільки випускників, а і проводять перепідготовку практично всіх співробітників органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів. Ви вступаєте в доросле самостійне життя правоохоронця, та я бажаю вам зберігати курсантський дух, дружбу і завжди відчувати плече товариша», – звернувся до курсантів у вітальній промові Президент Вадим Красносельський та вручив їм дипломи з відзнакою й цінні подарунки за активну участь у громадському житті інституту.

З напутнім словом до майбутніх колег звернувся міністр внутрішніх справ Руслан Мова: «Ваш вступ у професійне життя відбувається на тлі масштабного реформування системи МВС, яке є частиною загальної стратегії держави, спрямованої на гуманізацію всієї правоохоронної системи. Ви повинні твердо засвоїти, що головне у проведенні реформи – не структурні й кадрові зміни, а зміна ідеології. Органи правопорядку повинні нині виконувати саме правоохоронні функції, при цьому головним критерієм їхньої роботи мають стати особиста компетенція, професіоналізм, моральна та антикорупційна стійкість».

Міністр просвіти Тетяна Логінова нагадала курсантам про труднощі служби міліціонера та закликала бути вірними цій присязі.

Цього року ТЮІ закінчили 32 курсанти, і напередодні відбувся їх розподіл на місця проходження служби. Під час цієї процедури враховували місце проживання випускника, потребу в них підрозділів відомства.

«Мені завжди була цікава ця професія, хоча до 10 класу навіть не знав про існування у нас такого інституту, поки його співробітники не приїхали до нашої школи і не розповіли про нього. Тепер отримав диплом, пройшов практику в підрозділах карного розшуку й ВБЕЗіК. Сподобалося в останньому підрозділі, вид їхньої діяльності, і тепер готуюся приступити до служби саме там», – розповів Андрій Думініка, один із майбутніх офіцерів, якому вручили диплом з відзнакою. Йому і ще деяким курсантам було надано право вибору місця служби за власним бажанням.

Переважна більшість випускників служитиме в підрозділах карного розшуку та дільничними інспекторами міліції, декого направлять в Управління з боротьби з економічними злочинами й корупцією, інспекцію у справах неповнолітніх, Головне управління з питань надзвичайних ситуацій та у Спеціальний загін швидкого реагування «Дністер».

Після почесного маршу курсантів та традиції кидання у небо монеток Президент поспілкувався з батьками та друзями випускників. Завершилася церемонія спільним фото курсантів з Главою держави.

Дарина   КУЛАКОВА.