На позачерговій сесії міськрайради

1 березня в залі засідань держадміністрації відбулася позачергова – 28 сесія 25 скликання Рибницької міської та районної Ради народних депутатів під головуванням Вадима Лозовського.

Засідання проходило за участю глави держадміністрації В’ячеслава Фролова, його заступників – Сергія Палія, Юрія Молдовського, Сергія Костюка та керуючого справами держадміністрації Віктора Тягая. У роботі рибницького депутатського корпусу взяли участь депутати Верховної Ради – Вадим Кравчук, Віталій Калін, Андрій Сафонов, керівники силових структур, міських установ і підприємств.

На порядку денному було 11 питань. Так, Сергій Палій виступив із доповіддю про внесення змін і доповнень технічного характеру до бюджету Рибницького району і міста Рибниці на 2018 рік та до Положення про резервний фонд бюджету Рибницького району і міста Рибниці.

«Проект рішення сформований з обопільним підходом депутатської комісії та відповідних інстанцій», – зазначив доповідач. Одним із пунктів рішення було запропоновано затвердити муніципальні програми, фінансування яких у 2018 році здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету Рибницького району та міста Рибниці, а саме: програму розвитку дорожньої галузі щодо автомобільних доріг і вулиць, які перебувають у муніципальній власності; програму будівництва та реконструкції сільських доріг Рибницького району; програму облаштування місць стоянок і паркування по місту Рибниці; програму формування витрачання коштів Рибницького територіально-силового бюджету Екологічного фонду; програму капітальних вкладень; програму капітального ремонту; програму утримання житлового фонду й об’єктів соціально-культурної сфери та благоустрою території міста Рибниці та Рибницького району.

Заступник глави держадміністрації з будівництва Сергій Костюк доповів про виключення з муніципального житлового фонду та включення до складу приватного житлового фонду низки житлових будинків у селах Рибницького району. Також депутатський корпус одностайно схвалив передачу в безоплатне користування частини муніципального майна Рибницькому слідчому комітету.

Рибницькі депутати обговорили результати проведених 29 листопада 2017 року громадських слухань щодо будівництва магазину продовольчих товарів на прилеглій території багатоквартирного житлового будинку № 128 на вулиці Кірова. Вадим Лозовський зазначив, що це були перші громадські слухання такого формату. За результатами проведеної роботи було визначено, що будівництво цього магазину є недоцільним.

З усіма питаннями та з проектом, що розглядалися на засіданні, депутати ознайомились заздалегідь. На сесії проект був ухвалений одностайно.

Досить актуальною на сьогодні проблемою у суспільно-політичному житті району є підготовка до виборів Президента Російської Федерації 18 березня. Тому заступник глави держадміністрації Юрій Молдовський та голова міськрайради Вадим Лозовський приділили їй особливу увагу: здійснили інструктаж щодо проведення голосування й обговорили порядок організації агітаційної роботи серед рибничан – громадян РФ задля їх високої активності на виборах.

Влад   ПЕТРОВ.