У рамках проекту «Футбол у школу»

У рибницькому спорткомплексі «Ювілейний» 24 грудня відбувся турнір з міні-футболу «Сніжинка-2022». Змагання проводилися серед учнів 2-3 класів.


Показати свої вміння і навички, позмагатися в техніці володіння м’ячем у спорткомплекс «Ювілейний» прибули учні з рибницьких шкіл № 3 і № 9, а також гості з села Красненьке Рибницького району та села Чобручі Слободзейського району. Кожну зі шкіл представляли команди хлопчиків і дівчаток.

Щоб привітали школярів, на церемонію відкриття футбольного турніру прийшли заступник глави Рибницької держадміністрації Юрій Молдовський та голова профспілок Анатолій Деньговський. Вони побажали спортсменам удачі й дали старт змаганням.

Свій музичний виступ-вітання перед початком турніру присутнім подарувала команда МОЗ «РРСЗОШ № 3». Учениці цієї ж школи Гучева Катерина і Кречун Юлія, а також учениця МОЗ «Рибницька російська гімназія № 1» Лія Узун порадували учасників своїми пісенними номерами на відкритті й перед церемонією нагородження футболістів.

Заступник директора з виховної роботи школи № 3 Ірина Бурдіян нагадала, що всі присутні команди – учасники програми «Футбол у школі», спонсорами якого є ТОВ «Шериф».

«Ми з вересня працюємо з діточками за програмою «Футбол у школі», цей турнір у нас перший у рамках нової програми. Ви можете бачити, які емоції панують у душах юних футболістів. Вони ще слабко володіють технікою, але це тільки початок. Вважаю, що змагання стануть у нас традиційними. Дуже дякую моїм колегам, учителям школи № 3, а також представникам держадміністрації за те, що допомагали в організації цього свята, і, звичайно, спонсору, який надав кубки та медалі – керівнику ТОВ «Авто-РЭД» Анатолію Криворученку», – сказав Василь Мельник, представник організаційного комітету, викладач фізкультури МОЗ «РРСЗОШ № 3».

Учитель фізкультури й одночасно тренер команди дівчаток із Чобручів Олена Галенко рада, що завдяки зусиллям Уряду нашої республіки в дітей з’являється все більше можливостей займатися спортом і відвідувати різні змагання. «Підліткам подобаються такі заходи. Попри те, що доводиться рано вставати, вони чекають цих подорожей, із задоволенням їздять на змагання. Крім занять спортом, вони ще знаходять нових друзів і краще пізнають рідне Придністров’я. Минулого тижня ми з учнями, які грають у футбол, були на турнірі в Григоріополі, де вибороли перше місце. Сьогодні – ми в Рибниці, вже з нашими шкільними командами», – поділилася фахівець.

Її позицію можна цілком підтримати, адже спорту, особливо дитячого, в республіці, дійсно, стає більше. Йому приділяється величезна увага. Вкладаються гроші у спортивну інфраструктуру, виділяються кошти на заходи та поїздки.

Не виняток і цей турнір з міні-футболу. Дещо втомлені, але радісні обличчя його учасників свідчили про те, що цей день приніс їм багато позитивних емоцій і запам’ятається надовго. Значить, усе зроблено правильно і з користю для здоров’я наших дітей.

Завершилися змагання гарною концертною програмою, під час якої судді підраховували результати, та урочистим нагородженням переможців кубками та медалями.
Перше командне місце за підсумками турніру посіли дівчата з «Чобруцької ЗОШ № 3», на другому – учениці «РРСЗОШ № 3», третє – у спортсменок МОЗ «Красненьська російська середня загальноосвітня школа імені Т. Г. Шевченка».

У хлопців на першому місці учні з МОЗ «РРСЗОШ № 3», на другому – з Рибницької ЗОШ № 9», а третє місце вибороли футболісти Чобруцької ЗОШ № 3.
Окремими призами також були відзначені: кращий воротар, кращий захисник і нападник турніру


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.