Особлива ялинка для особливих дітей

У рибницькому кафе «Скавиа» для дітей з обмеженими можливостями здоров’я (ОМЗ) та дітей сиріт з ДОЗ «Попенкська школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків», організували благодійний ранок «Ми біля ялинки співали пісні».


Організатором та ідейним натхненником події знову була мама дитини з ОМЗ Світлана Тесса. Вона вже протягом кількох років проводить рибницьку благодійну «Особливу ялинку». Це акція, під час якої кожен охочий може зняти з ялинки, встановленої в міському ПК, лист, який разом із батьками написала Діду Морозу особлива дитина, і виконати її заповітне бажання. Цього року ялинку також встановили заздалегідь, лісова красуня разом з дітьми чекає на добрих чарівників, які виконають дитячі мрії.

Щороку напередодні новорічних свят Тесса готує заходи: телефонує бізнесменам, запрошує музикантів, розв’язує безліч організаційних питань, вигадує цікавий сценарій та репетирує з дітьми.

Нині, окрім директора кафе «Скавиа» Ірини Григор’євої, спонсорами новорічного ранку стали: ЗАТ «РЦК», ТОВ «Ликрис» з Тирасполя (директор Микола Єдрашко), кафе «Детский островок» (директор Оксана Поцелуйко), «Пицца Рыбница» (Валерій та Валентина Штирбул), приватні підприємці Майя та Віталій Боцан.

Рибницьке Управління культури (начальник Діана Терлецька) надало транспорт. Медіа-партнером, як завжди, виступило Рибницьке інтернет-телебачення «ЛИК ТВ» (директор Ірина Шлаєва).

Ольга Чубар та Ігор Кольченко представили свій колектив «Стар Дэнс», який розважав дітей танцювальними композиціями, а музикант-виконавець Анатолій Пилипак, який віртуозно грає на саксофоні, порадував веселими мелодіями.

Відкриваючи захід, Світлана Тесса сказала:

«Сьогодні кафе «Скавиа» радо вітає вас. Уже стає доброю традицією, що наш невеликий міський заклад проводить благодійні ранки для дітей з ОМЗ та для дітей сиріт. У цьому залі зібралося багато дітей – і маленьких, і великих – дуже гарних, з надзвичайно чистими, променистими очима.

Я рада вітати батьків, які взяли своїх дітей за руки та прийшли сюди в гості. На вас чекає багато цікавого, смішного та веселого. Ми не сумуватимемо, бо напередодні Нового року сумувати не можна, адже від того, з яким настроєм ми зустрічаємо Новий рік, залежатиме те, яким він буде. Бажаю, щоб цей вечір вам запам’ятався, щоб у вас усе було добре».

Свято вийшло чудовим. Окрім колективу «Стар- Дэнс» виступали й учні з Попенкської школи-інтернату, які підготували запальний танець. Ці ж артистичні діти протягом усього ранку танцювали з маленькими гостями, водили з ними хороводи.

Марія, мама Артема, сказала:

«Я дуже рада, що нас запросили на це чудове свято, яке люблять усі діти. Вихованці також люблять тітку Світлану, яка завжди влаштовує нам цікаві та веселі святкування. І малеча, й підлітки її просто люблять. Також велике спасибі Ірині та всьому колективу кафе «Скавиа» і всім, хто допоміг з організацією та проведенням заходу. Дякую вам від усіх наших дітей та їхніх батьків. Хочу побажати всім щастя і здоров’я в наступному році».

Прийшла на свято й Арина з мамою Катериною. Мама розповіла, що попри важкий діагноз (у дитини ДЦП), вони вже здолали більшу частину складнощів. Тепер донька навчається у звичайній загальноосвітній школі, встигає досить добре.

«Ми тут перший раз, однак нам дуже подобається. Обстановка доброзичлива, діти знайомляться, спілкуються, зближуються. Звичайно, хочеться, щоб таких гарних подій в житті наших дітей було більше. Це важливо не лише для вихованців, а й для їхніх батьків. Нам теж потрібне спілкування, обмін знаннями, інформацією. Звичайно, кожен має свої проблеми, свою ситуацію, але є спільні питання, у вирішенні яких ми можемо щось підказати одне одному, спільно знайти рішення проблеми», – зазначила Катерина.

Вона також подякувала всім, хто брав участь в організації цього свята, і напередодні Нового року побажала юним і дорослим придністровцям здоров’я, миру та любові.
Ще раз нагадуємо, що 20 грудня в Рибниці стартувала новорічна акція «Особлива ялинка» для дітей з обмеженими можливостями здоров’я. Вона триватиме до 20 січня й допоможе особливим дітям, які проживають у самому місті, а також у селах району.

Світлана Тесса звертається до тих, хто зніме лист з ялинки: «Добрі чарівники, зателефонуйте, будь ласка, мені як організатору. Повідомте, чий лист вам дістався. Зробіть це для того, щоб лист не загубився, а бажання не залишилося не виконаним!» З усіх питань можна звертатися телефоном 0-778-39-165


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото: liktv.org