Щоб не затьмарити свято

У переддень новорічних і різдвяних свят співробітники Державного пожежного нагляду та Iнспекції у справах неповнолітніх Рибницького ВВС здійснили профілактичні рейди в Рибниці та приміському селі Красненьке.


Як розповіла інспектор-журналіст прес-служби Рибницького ВВС Ксенія Корчинська, співробітники відвідали літніх громадян, які проживають самотньо, людей, схильних до зловживання алкоголем, і сім’ї, що перебувають на обліку в міліції.

Представники СВПЧ-3 та відділу внутрішніх справ оглянули житлові приміщення цих громадян. Під час рейду були виявлені порушення пожежної безпеки: неправильне розташування меблів, відсутність запобіжного листа на підлозі, тріщини на печі тощо.

Працівники відомства зобов’язали громадян негайно усунути порушення, в бесідах нагадали, що меблі мають стояти не ближче як за 1,5 м від грубки, роз’яснили також, що заборонено тримати горючі матеріали (дрова, брикети, вугілля, предмети одягу та іграшки) на печі, каміні чи в безпосередній близькості від них.

Співробітники Рибницького ВВС дали рибничанам пам’ятки з рекомендаціями щодо протипожежної безпеки: як поводитися в побуті, щоб не допустити загорянь та отруєнь чадним газом.

Міліціонери та інспектори відвідали сім’ї, діти з яких перебувають на обліку в ІДН. Фахівці оглянули умови їхнього проживання і провели профілактичні бесіди з батьками та самими дітьми. Дорослим вони порадили приділяти більше уваги дітям, не залишати їх на самоті, без нагляду під час запаленої печі чи газової плити. Неповнолітнім же громадянам нагадали, що гратися з сірниками небезпечно, а запускати феєрверки можна тільки дорослим за строгого дотримання вимог безпеки.

Згідно зі статистикою МВС ПМР, цього року в Рибницькому районі зареєстровано 68 пожеж, в яких загинуло двоє людей. Відзначається, що 19 загорянь були пов’язані з необережним поводженням з вогнем і під час паління, а 15 – з неправильною експлуатацією електрообладнання. Чотири пожежі сталися через порушення правил користування печами.

Співробітники МВС закликають громадян серйозно й уважно ставитися до поводження з відкритим вогнем і нагрівальними приладами. Нагадують, що з правилами пожежної безпеки можна ознайомитися на офіційному сайті МВС ПМР у розділі «ГУзНС». На всі нагальні запитання відповість і дасть роз’яснення територіальний інспектор Держпожежнагляду


Дмитро АКIНIН.

Фото прес-служби МВС ПМР.