В гості до людей із групи ризику

Наприкінці минулого вже року співробітники міліції та Держпожежнагляду вийшли в спільний рейд. У рамках профілактичних заходів вони відвідали сім’ї, які перебувають на особливому контролі правоохоронців.


До цієї категорії належать пенсіонери, що самотньо проживають, а також ті, хто зловживає спиртними напоями й може заснути з непогашеною сигаретою, вони перебувають на обліку в міліції. Саме тому планові профілактичні обстеження обов’язково проводяться восени, а потім напередодні новорічних свят. Так було і цього разу: за дорученням Президента міліціонери здійснили додаткові перевірки.

Прес-служба МВС повідомляє, що в Слободзеї правоохоронці та фахівці СВПЧ-8 напередодні свят ще раз поспілкувалися з жителями, які належать до групи ризику. З ними провели інструктаж і вручили пам’ятки з рекомендаціями щодо дотримання пожежної безпеки в місцях проживання, щоб не допустити біди.

«Як правило, подібні рейди дисциплінують і батьків, не дають їм розслабитися. Багато з них побоюються позбавлення батьківських прав, що дітей заберуть в інтернат, тому намагаються утримувати оселю чистою й теплою. На жаль, не всім це вдається», – розповів інспектор у справах неповнолітніх Слободзейського РВВС Олексій Руснак.

Аналогічні профілактичні заходи здійснили й григоріопольські правоохоронці та інспектори. У приватному секторі вони провели інструктажі з населенням, яке користується пічним опаленням.

У столичних міліціонерів тепер теж особлива пора. З настанням холодів вони приділяють пильну увагу правилам пожежної безпеки. Це не випадково, оскільки прес-служба МВС повідомляє, що тільки на території Тирасполя з початку року зафіксовано 79 пожеж, в яких постраждало 4 людини, загинуло – стільки ж. З вогню було врятовано 5 осіб. Найпоширенішими причинами трагедії виявилися необережне поводження з вогнем, куріння в ліжку, користування несправними електроприладами та печами.

Дільничні та інспектори у справах неповнолітніх роз’яснюють користувачам домових печей всі правила безпеки, нагадують про те, що не можна сушити речі поблизу вогню, залишати грубку без нагляду.

У центрі уваги правоохоронців перебуває і так звана група ризику. До неї належать ті, хто перебуває на обліку в міліції, зловживає алкоголем і може заснути з непогашеною сигаретою. Міліціонери роз’яснюють, до яких небезпечних наслідків може призвести куріння в ліжку.
Співробітники столичного УВС контролюють не тільки приватні будинки, але і багатоквартирні. Про заходи безпеки під час користування газовими приладами розповідають буквально по пунктах і на пальцях – що можна і чого не можна.

Відвідування громадян категорії ризику, бесіди з ними про протипожежну безпеку триватимуть і надалі.
Завдання співробітників міліції – переконати громадян відмовитися від згубних звичок і тим самим створити безпечні умови життя для себе і людей навколо, особливо для дітей.

Крім міліціонерів, під час тривалих новорічних вихідних спокій і безпеку громадян забезпечували й співробітники ГУзНС. Прес-служба МВС повідомляє, що рятувальники 46 разів приходили на допомогу громадянам, які потрапили у важку життєву ситуацію. Вогнеборці здійснили 8 виїздів на пожежі та загоряння. За дорученням Президента напередодні нового року співробітники ГУзНС спільно з міліціонерами нагадували громадянам про небезпеку через необережне поводження з вогнем. Усього відвідали 839 жителів населених пунктів республіки


Анастасія КАСИМ.

Фото: mvdpmr.org