Інтер’єр, меню та солодощі в асортименті

На другому поверсі рибницького торговельного центру «Континент» для хлопчиків та дівчаток, а також для їхніх батьків працює єдине в місті кафе «Дитячий острівець».


Для юних відвідувачів та їхніх батьків тут підготовлене дитяче та доросле меню: найсмачніші тістечка, морозиво та коктейлі в асортименті. Загалом, у кафе є чим побалувати себе і малюкам, і дорослим.

Близько третьої години дня в дитячому кафе зайнятий був лише один столик, за яким сиділи дві жінки. «Прийшли погрітися та поїсти супчику», – прокоментувала господиня закладу Оксана Поцелуйко. Як виявилося, дорослі тут не рідкість – вони також часто заходять сюди випити кави, перекусити ситною піцою.

Рішення про відкриття кафе Оксана прийняла після народження другої дитини.

«У Рибниці не було жодного дитячого кафе, і прийшло розуміння, що посидіти з дітьми в місті просто ніде. Так і народилася ця ідея, яку пізніше вдалося втілити в життя. Я думаю, всі батьки мене підтримають у тому, що дитяче кафе просто необхідне в будь-якому, навіть невеликому місті. Хотілося назвати кафе «Иванушка» – Ванею звати мого сина, але після розгляду різних варіантів зупинилися на такій узагальнюючій назві, як «Дитячий острівець», – розповіла підприємець.

Кафе відкрили 1 серпня 2022 року, і з того часу воно радує і розважає своїх відвідувачів. Ставлення жителів Рибниці до цієї події досить показово продемонструвала одна з мешканок міста. Вона пам’ятає, що колись у центрі була «Кулінарія», де можна було скуштувати свіжоприготовленого молочного коктейлю і поласувати тістечками. Біля кінотеатру містився дуже популярний дитячий заклад під назвою «Чебурашка». Тож рибничанка, відреагувавши на відкриття кафе, написала в соціальній мережі «Однокласники» таке: «Покоління «чебурашок» виросло, цю ідею ніхто, на жаль, не продовжив. Від щирого серця бажаю, щоб «Дитячий острівець» перетворився на чарівне місце, де маленьких гостей завжди чекатимуть «смаколики» та розваги. Успіхів вам та вдячних відвідувачів!»

Необхідно додати, що, крім солодощів, у кафе готують смачні супчики, до яких подають сметану та сухарики – бо ж діти люблять! Також в асортименті представлені бургери, піца, картопля фрі. «Як же дітям без цього?» – ставить риторичне запитання господиня закладу.

Власниця кафе з нового 2023 року працює за спрощеною системою оподаткування (УСН). Це означає, що їй довелося придбати термопринтер та використовувати у своїй роботі онлайн-касу.

«Ось так виглядає наш чек», – Оксана показала невеликий прямокутний листочок, на якому є дані підприємця, сума та час покупки й навіть QR-код. Поруч із нею трудяться ще дві жінки – одна готує, друга стоїть біля прилавка. Сама ж господарка займається всім і відразу. Додамо, що в кафе є кухня з сучасним обладнанням, яку за розміром можна порівняти з залом для відвідувачів. Отак і працюють.

«Дитячий острівець» приймає замовлення на проведення днів народження та організацію інших дитячих свят. Зал розрахований на 30 осіб. Замовник може запросити аніматорів, які тут також працюють – в ігровій кімнаті «Юла». Тож колектив запрошує всіх, хто бажає провести незабутню урочистість для своєї дитини.

І ще одну інформацію слід донести до нашого читача: Оксана Поцелуйко та її «Дитячий острівець», попри свій досить невеликий та молодий бізнес, уже на постійній основі надають допомогу дітям з ОМЗ. Наприклад, під час проведення акції для особливих дітей «Почитай мені, тітонько, книжку», що проводиться 2 вересня біля Центральної дитячої бібліотеки Рибниці, вони пригостили дітей лимонадом та пряниками. На передноворічний благодійний ранок, організований для дітей з ОМЗ і дітей сиріт з ДОЗ «Попенкська школа-інтернат для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків», що відбувся в кафе «Скавиа», «Дитячий острівець» надав десерти, сік та морозиво. Засновниця й організатор акції «Особлива ялинка» Світлана Тесса розповіла, що О. Поцелуйко зняла з ялинки три дитячі листи-побажання. «Дякую їй за чуйне серце. Напевно, ми можемо бути спокійними за своїх дітей і за своє майбутнє, якщо на нашій землі є такі люди», – додала Світлана.

Оксана Поцелуйко поділилася своїми планами на майбутнє:

«Щоб у дітей завжди було бажання сюди прийти, будемо частіше оновлювати інтер’єр. Звичайно, ми хочемо розширитися, влаштувати свою банкетну залу, щоб можна було ще цікавіше і з більшою зручністю проводити різноманітні святкові заходи».

Тож побажаємо Оксані удачі у втіленні всіх задумів, а тим часом її «Дитячий острівець» чекає своїх відвідувачів: з 10:00 до 20:00 щодня, без вихідних


Дмитро ВЛАДОВ.

Фото автора.