Прекрасний ювілей жінки-міністра

Президент Вадим Красносельський у вітальному слові, зверненому до міністра з соціального захисту та праці Придністров’я Олени Куліченко з нагоди недавнього ювілею, наголосив, що за роки трудової діяльності вона розкрилася як професіонал, наставник, управлінець і товариш.


«Вас завжди відрізняють чуйність, розуміння проблем людей і держави, досвід та працездатність», – наголосив Президент і побажав ювілярці трудових успіхів, родинного затишку та міцного здоров’я.

Про Олену Куліченко говорять, що вона вимоглива, але справедлива і ніколи не підвищує голос на підлеглих. Сама відповідально ставиться до своїх професійних обов’язків і цього чекає від інших.

«Олена Миколаївна дуже розумна, порядна, ми гордимося, що працюємо під керівництвом такої людини й міністра», – запевняють колеги, які просили не називати своїх імен.

Відома в республіці особистість з кінця 2015 року очолює важливий напрямок у роботі Уряду. Міністр О. Куліченко відповідає за пенсійне забезпечення придністровців, соціальні виплати, турбується про інвалідів та дітей.

Олена Миколаївна родом зі Слободзеї. Там навчалася в школі, працювала бібліотекарем у районній бібліотеці, потім поїхала на навчання до Кишинева. По закінченні Кишинівського державного університету перейшла на комсомольську роботу в Слободзеї, де обіймала посаду інструктора оргвідділу, а згодом – секретаря райкому комсомолу.

Молода, активна дівчина деякий час працювала інструктором ЦК ЛКСМ Молдавії, завідувала сектором професійної технічної освіти відділу учнівської молоді, а повернувшись додому, очолила Слободзейський райком комсомолу. Так вона набувала досвіду і мудрості, які стали в пригоді в подальшій роботі.

У послужному списку ювілярки – низка посад у Слободзейській райраді, Міністерстві охорони здоров’я та соціального захисту ПМР, Державного фонду обов’язкового соціального страхування ПМР в ранзі заступника міністра, директора ДОУ «Тираспольський медичний коледж ім. Л. А. Тарасевича», депутатство у Верховній Раді нашої республіки.

Добротна, якісна, ще радянська освіта, помножена на практичний досвід, привела Олену Миколаївну в крісло міністра. На кожному засіданні Уряду вона виступає з ініціативами, спрямованими на підтримку нужденних. Наприклад, пропонувала надання допомоги учасникам бойових дій під час захисту нашої республіки, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва. Добилася виділення коштів для цієї категорії громадян на ремонт автомобілів.

Міністрові можуть подякувати педагогічні працівники двох організацій соціального забезпечення – Республіканського реабілітаційного центру для дітей-інвалідів та Республіканського спеціалізованого Будинку дитини, для яких міністерство добилося відновлення виплат (надбавок) за кваліфікаційну категорію. Таких прикладів десятки. Постійно міністр виконує величезний обсяг роботи заради покращення життя придністровців.
Ми вітаємо Олену Миколаївну з ювілеєм і приєднуємося до побажань нашого Президента


Христина ЖУРАВЕЛЬ.

Фото: president.gospmr.org