Банк завтрашнього дня

Нинішнього року ЗАТ «Придністровський Ощадбанк» відзначило свій 30-річний ювілей. Спеціально до святкової події ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» випустило серію поштових марок. Кореспондент газети «Гомін» залучився до участі в цьому урочистому заході та дізнався про цікаві подробиці з історії становлення закладу.


Офіційно банк розпочав свою діяльність на території нашої республіки з 21 січня 1993 року. За цей довгий час йому вдалося зробити великий крок уперед. Змінилася вся система ведення справ. Ощадні каси переросли в найбільший банківський інститут, послуги якого сьогодні доступні в будь-який час і по всій республіці.

Однак Придністровський Ощадний банк – це не лише кредити, картки, пенсії, внески, а, насамперед, люди. Одна з найбільш досвідчених службовців банку Домініка Гарштян розпочала свою діяльність тут далекого 1985 року контролером-касиром. Вона згадує, як спочатку доводилося працювати на дерев’яних рахівницях, трохи згодом – на обчислювальних роботронах.

Нині, за словами фахівця, настав найкращий час: ера цифрових технологій. За допомогою сучасних комп’ютерів та систем виконувати свої посадові обов’язки стало набагато легше та швидше. На сьогодні спеціаліст фінансової установи обіймає посаду бухгалтера-касира.
«Напередодні ювілею я хочу побажати Ощадбанку процвітання та благополуччя. На цьому місці я знайшла чимало друзів, а наш згуртований та доброзичливий колектив завжди готовий прийти на допомогу. Це не може не радувати. Зі святом!», – привітала колег Домініка Гарштян.

Щомісяця послугами банку користується понад 130 тисяч відвідувачів. Для зручності клієнтів відкрито 5 філій та понад 120 відділень. У найвіддаленіші куточки Придністров’я та сільську місцевість за потребою оперативно виїжджає офіс на колесах. Такі значні цифри свідчать про високий рівень довіри та затребуваності банку серед населення.

Орієнтуючись насамперед на людей, керівництво Ощадбанку завжди ставило перед собою і виконувало завдання з надання соціальної підтримки, допомоги малозабезпеченим громадянам, розвитку та сприяння культурі, освіті, захисту здоров’я. Серед інших численних проектів у пріоритеті в них завжди незмінно залишається благодійна діяльність, пов’язана з дитячими та медичними закладами.

«Протягом 30 років ми активно розвиваємося, пропонуємо клієнтам зручні, вигідні, інколи ж і унікальні для нашого ринку продукти. З останніх можна назвати оформлення вкладів та кредитів у мобільному додатку, підтвердження операцій відбитком пальця. Хочеться зазначити, що 2020 року ми першими запустили кредитну картку з безвідсотковим періодом», – розповіла заступник голови правління банку Наталія Андріанова.

До пам’ятної дати такого великого підприємства ДУП «Видавництво «Марка Придністров’я» спільно з дизайнерами банку і придністровською художницею підготували та випустили пам’ятний блок і 5 марок. На знаках поштової оплати колекціонери матимуть малюнки філій Ощадбанку в різних містах республіки, виконані в акварельному стилі. На конверті першого дня розміщене зображення головного офісу банку в Тирасполі. Тираж блоку становить 700, а марок – 2 800 штук.

Директор «Марки Придністров’я» Всеволод Лаврентьєв наголосив: «Ощадбанк – це одна з найстаріших фінансових установ. Історія якої нараховує значно більше, ніж 30 років. Корінням вона сягає в далекі вже радянські часи. Це не перша серія, присвячена таким організаціям, однак вона вирізняється своїм оригінальним виконанням».

З нагоди свята та як заділ на майбутнє, 23 січня Ощадбанк заклав у стіну своєї центральної будівлі капсулу часу. Текстом стали коментарі-побажання, залишені придністровцями на офіційній сторінці банку в соціальній мережі Інстаграм. Відкрити капсулу планують рівно через 20 років, коли святкуватимуть 50-річчя установи.

З нетерпінням чекаємо від Придністровського Ощадного банку нових пропозицій, вигідних умов кредитування та якісного обслуговування клієнтів.
Зі святом!


Надія САМСОНОВА.

Фото автора.