Улюблений край, земле моя рідна, або Подорожуй Придністров’ям

Продовження. Початок у № 3

Найбільш відомі й визначні пам’ятки та найцікавіші й мальовничі місця нашої республіки чекають саме на вас.
Пропонуємо до вашої уваги продовження інтерв’ю з керівником туристичної установи «PMRLOCALS».


– Ми знаємо, що Ви організовуєте дитячі туристичні табори. Розкажіть, будь ласка, про це.
М. Ч.: Організувати дитячі туристичні табори ми спробували вперше минулого року на весняних канікулах. На двох інструкторів збираємо групу з двадцяти дітей – по десять на кожного. Табори в нас мають два формати.

У першому випадку, перебуваючи в Тирасполі, зранку збираємо дітей і виїжджаємо з ними на пів дня в цікаві місця. Наприклад, учора ми їздили на лиман, сьогодні їдемо в Бичок, завтра – в Чобручі, тобто щодня ми відвідуємо нове місце, а до обіду повертаємо дітей додому.
Другий варіант – це як повноцінний радянський дитячий табір плюс щоденні походи та екскурсії. Ми їдемо, заселяємося, допустимо, на турбазу в Строєнцях. Уже звідти виїжджаємо на екскурсії до Кам’янки, Рашкова тощо, або здійснюємо піші походи околицями.

У таких таборах діти знайомляться з рідним краєм, його історією, культурою, географією. Вони дізнаються про те, що рельєф біля Кам’янки відрізняється від рельєфу навколо Тирасполя. Та навіть погода на півночі відрізняється. Ми приїжджаємо туди, а діти кажуть: «О, а тут холодніше!». Діти, одного разу побувавши в нашому таборі, просяться до нас іще. Та й батькам подобається наш підхід і ставлення до справи. Вони досить часто одразу домовляються про місце для своєї дитини в наступному заїзді.

– У вашому арсеналі, крім піших, є велосипедні походи, сплави на байдарках. Чи оновлюються освоєні маршрути з часом?
М. Ч.: Періодично наші маршрути змінюються та оновлюються. Наприклад, якщо минулого року ми ходили до Покровської церкви в Рашкові, то нині вона законсервована, і сенсу у відвідуванні цього місця поки що немає. Отже, нам потрібно шукати нове місце тяжіння. Так ми досліджуємо наш край: дізнаємося про щось нове, знайомимося з людьми, чуємо нові легенди, які змушують нас звернути увагу на певну точку на карті. Є куди прагнути. Цікавий кожен куточок нашої батьківщини!

Ми цілком згодні з твердженням Максима Чумака: у нас є що подивитися. Наше Придністров’я прекрасне в будь-яку пору року!

Отже, якщо ви, індивідуально або групою, не знаєте, як захопливо організувати свій відпочинок, куди вирушити, або не маєте досвідченого наставника для подорожі, то пропонуємо вам звернутися за порадою до професіоналів з Туристичної агенції «PMRLOCALS».

Зробити це можна за телефонами: (+373) 777 77 919; (+373) 68 30 89 69.

Дізнатися про тури та дістати більше інформації можна в соцмережах і на офіційному сайті агентства за адресою: https://pmrlocals.com


Дмитро АКIНIН.

Фото М. Чумак.