Напередодні Дня святого Валентина

Вже наступного тижня відбудеться найромантичніше свято – День усіх закоханих. Хоч у 2023 році 14 лютого випадає на вівторок, у нас все одно є кілька привабливих пропозицій на вечір цього дня. Вони не дозволять йому розчинитися в нескінченних трудових буднях.

Перш ніж урізноманітнити список місць, які можна відвідати з коханою людиною, не зайвим буде згадати, що являє собою це свято, які, навіть невеликі, знаки уваги здатні подарувати незабутні емоції та передати щирість людських почуттів.

Історія Дня закоханих пов’язана з ім’ям римського священика Валентина. Про його життя відомо так мало, що стверджувати що-небудь досить складно. Одна з легенд свідчить про те, що цей молодий чоловік допомагав юним закоханим у написанні романтичних листів, таємно вінчав їх, мирив тих, хто посварився, дарував квіти новоспеченому подружжю.

Достеменно невідомо про те, як обірвалося його життя. Багато джерел вказують на те, що в цій справі не обійшлося без жорстокої руки римського імператора Клавдія II. Так чи інакше, через деякий час саме в день смерті святого Валентина, 14 лютого, люди почали відзначати свято всіх закоханих.

Відтоді люблячі пари завели традицію проводити цей день разом, дарувати одне одному листівки у вигляді сердечок з освідченнями в почуттях, а також влаштовувати романтичні побачення.

Які ж подарунки порадують ваших близьких? Поспішаємо вас заспокоїти: зовсім не обов’язково дарувати своїй коханій громіздкий букет троянд або вашому партнерові дорогий годинник. Нині знаки уваги надають з індивідуальним підходом. Краще купити плитку гарного смачного шоколаду, кілька гілочок улюблених квітів, зібрати крафтовий пакет із сезонними фруктами чи придбати паперову версію тієї книги, яку ваша друга половинка останнім часом із задоволенням читала в електронному вигляді.

Та головна порада буде така: кожного дня будьте уважними до тих, кого ви любите. Шлях до їхніх сердець лежить у тих дрібницях, що відбуваються поруч з вами щодня. Якщо ж ви досі не вирішили, як відзначити свято, то пропонуємо ознайомитися з кількома вдалими нижчеподаними варіантами.

Незабутньо та яскраво провести День святого Валентина можна в ПК ім. П. Ткаченка міста Бендери. Там о 18:00 та о 20:00 відбудеться прем’єра театрально-циркової вистави «Він і вона: медовий місяць». Дивовижна нова постановка є продовженням історії циклу «Він і вона» з використанням унікального сучасного обладнання. На вас чекає безліч циркових жанрів і новий сюжет, який подарує атмосферу неймовірної пригодницької подорожі. Потрібно зазначити, що цей спектакль підготували спеціально до Дня всіх закоханих. Квитки найзручніше придбати на Порталі держпослуг: https://biletpmr.com/.

Столичний кінотеатр «Тирасполь» також порадує своїх відвідувачів різноманітністю старого і нового кіно. На екрани знову вийде легендарна романтична мелодрама «Титанік» у форматі 3D. Якісна обробка змусить вас пережити трагічну історію кохання Джека і Рози як уперше.

Нова стрічка 2023 року «До чого тут кохання?» розповість про кращих друзів дитинства, які вирушать на пошук справжньої любові. Чи знайдуть вони її одне в одному? Обов’язково з’ясуйте це зі своєю другою половинкою на кінопоказі. Детальніше про сеанси ви можете дізнатися на офіційному сайті кінотеатру «Тирасполь».

Якщо ж вам хочеться захоплення і творчості, то рекомендуємо відвідати майстер-клас із малювання «Фарби сердець». Він відбудеться о 17:00 на базі МУ «Культурно-дозвіллєвого центру «Мир». Номер для довідок: 0 (533) 88-218.

Як би ви не вирішили відзначити День святого Валентина, пам’ятайте: коханим необхідна ваша увага. Це ще один із тисячі приводів для висловлення щирості почуттів.

Поліна РЕШЕТНИКОВА

Фото з сайта poryadokigarmoniya.blogspot.com