Шановні наукові співробітники, вчені, викладачі, аспіранти та студенти! Дорогі друзі!

Від імені Уряду ПМР і від мене особисто прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем науки!

Ця подія – знак визнання величезного внеску багатьох поколінь учених у розвиток вітчизняних економіки, народного господарства, машинобудування, освіти, медицини, історичної науки, різних галузей. У Придністровській Молдавській Республіці створені якісна освітня система, сильна наукова школа і гарні умови для проведення дослідницької роботи. У планах органів влади – розвивати ці напрямки, продовжуючи підтримку наукової спільноти.

Одним із ключових центрів придністровської науки є ПДУ ім. Т. Г. Шевченка. Саме тут реалізується основний науковий потенціал, готуються молоді кадри. Щоб цей процес проходив ще успішніше, головний виш країни перетворюється, оновлюється його інфраструктура і матеріально-технічна база, поліпшуються умови життя в гуртожитках і дозвілля студентів.
Інтелектуальне служіння вимагає таланту, наполегливої праці й відданості своїй справі, широти інтересів та активної громадянської позиції. Упевнений, саме ці якості будуть і надалі допомагати придністровським ученим у теоретичних та експериментальних дослідженнях.

У День придністровської науки бажаю нових відкриттів, енергії на реалізацію всіх планів і задумів, здоров’я та добробуту!

З повагою, Голова Уряду Олександр РОЗЕНБЕРГ.